L’estiu passat des de l’Àrea de Cultura es va decidir posar en marxa la bibliopiscina al Poliesportiu Mateu Cañellas. Es tracta d’un servei de préstec temporal de llibres, sobretot adreçat al públic infantil que visita les instal·lacions municipals. El tinent batle de Cultura Antoni Rodríguez, el tinent batle d’Esports Gori Ferrà i la regidora de Formació i Educació Alice Weber han estat els encarregats de donar el sus, coincidint amb l’inici del servei de l’Esportiueig de l’IMAF. Per a aquesta nova edició s’ha decidit ampliar de 45 dies a tres mesos la seva durada; d’aquesta manera es podrà gaudir de la lectura fins a l’inici del curs escolar. «Atesa la bona resposta de la gent el passat any, hem considerat fer un esforç perquè creim que és important que des de les institucions públiques hi hagi una promoció activa i constant de la lectura, sobretot entre els nins i nines», ha comentat Rodríguez.


Una altra de les novetats de la bibliopiscina serà la presència de monitors que fomentaran que els usuaris hi prenguin part amb activitats ludoeducatives i de dinamització a l’espai del servei. També s’ocuparan de posar en marxa tallers de dibuix o contacontes. Aquesta feina serà possible gràcies a la participació dels alumnes dels projectes mixts d’ocupació i formació «Inca Kids» i «Inca Kinder» del Centre de Formació d’Inca. «Serà una experiència més dins el procés formatiu dels joves i es donarà un servei molt interessant per a nins i joves que gaudeixen de les instal·lacions del Poliesportiu municipal durant l’estiu», ha afirmat Weber. Cal recordar que ambdós projectes d’ocupació i formació estan adreçats a persones menors de 30 anys inscrites al Sistema Nacional de Garantia Juvenil, que compta amb la col·laboració del SOIB i el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació d’Espanya –SEPE–, el Fons Social Europeu –FSE– i l’Ajuntament d’Inca.

Per altra banda, els alumnes d’aquests projectes mixts d’ocupació i formació realitzaran tasques de suport de socorrisme i vigilància a les dues piscines del Poliesportiu Mateu Cañellas. «Gràcies a la iniciativa, durant els mesos d’estiu tendrem un reforç important, fet que suposa una millora del servei que donam als ciutadans», ha esmentat Ferrà. A més, també es donarà un suport actiu als moments de major afluència a les instal·lacions, que sol coincidir amb el cap de setmana.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image