El Centre de Formació de l’Ajuntament d’Inca ha organitzat un acte de cloenda per posar punt final al projecte «Sa Gúbia», el qual s’emmarca en el programa SOIB Formació Dual Sectors Estratègics 2022-2026. El projecte ha tengut una durada de vuit mesos (del 18 d’abril al 17 de desembre) i ha comptat amb la participació d’onze alumnes treballadors/ores, dels quals deu han finalitzat el projecte.

«Els programes formatius dirigits a sectors estratègics com la fusteria són molt beneficiosos, atès que posen a l’abast de les empreses personal qualificat i alhora contribueixen a millorar l’ocupació en sectors amb alta demanda. Combinant formació amb feina, els alumnes poden posar en pràctica tots els coneixements adquirits», assenyala la regidora de Formació i Ocupació Maria Francisca Barceló.

Sa Gúbia és un projecte que combina formació, en el certificat de professionalitat MAMS0108 Instal·lació d’elements de fusteria, i feina remunerada en distintes empreses del sector de fusta i construcció, mitjançant la formalització d’un contracte laboral de formació en alternança. Les empreses que col·laboren en aquesta edició són les següents: Carpintería Mecánica Campanet, Ebanisteria J. Cañellas, Fusteria Payeras, Ebenisteria Únics, Delta Network, Fusteria Comas, Fusteria Gaya, Fusteria Dipep, Christian Mobiliario i Savia Proyectos y Mantenimientos SL.

Així doncs, en el marc d’aquest projecte l’alumnat treballador no sols ha rebut una formació teòrica, sinó que al llarg dels mesos que han treballat en les empreses han anat enriquint i complementant els seus coneixements, desenvolupant les seves competències i adquirint experiència en situacions reals com les que viuran a partir d’ara, una vegada finalitzat el projecte.

«Estam molt contents dels bons resultats que obtenim amb aquests tipus de programes. Molts dels alumnes estan interessats a continuar la seva formació dins el sector de la fusteria; altres fins i tot han aconseguit ja el seu primer treball arran d’aquesta formació», destaca el batle d’Inca Virgilio Moreno.

L’Ajuntament d’Inca ha desenvolupat el projecte «Sa Gúbia» en el marc del programa del SOIB Dual Sectors Estratègics 2022-2026, impulsat pel SOIB i cofinançat pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

 

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image