El Centre de Formació de l’Ajuntament d’Inca ha celebrat avui al saló d’actes del Museu del Calçat un acte de cloenda per posar punt final al projecte SOIB Reactiva 2022, que ha durat sis mesos. L’acte ha estat presidit pel batle d’Inca Virgilio Moreno i per la regidora de Formació i Ocupació Xisca Barceló.

El projecte de l’Ajuntament d’Inca, en el marc del programa SOIB Reactiva 2022, ha donat ocupació a 50 persones en diferents àrees municipals contractades en dues línies diferents, i ha aconseguit la inserció laboral de 6 persones durant el projecte. “És un orgull que Inca aculli projectes com aquest, que amb l’objectiu de fomentar l’ocupabilitat i donar una nova oportunitat a persones aturades amb especials dificultats d’inserció assoleix elevades taxes d’ocupació”, declara la regidora de Formació i Ocupació Xisca Barceló.

Per la seva banda, el batle d’Inca Virgilio Moreno destaca que “estam molt contents amb la feina que han realitzat aquestes persones a l’Ajuntament d’Inca. Un any més, gràcies al seu esforç i compromís hem pogut desenvolupar un millor servei. Començam ja a treballar perquè el següent projecte Inca Reactiva sigui un altre èxit i suposi una millora per a la situació laboral d’inquers i inqueres”.

En primer lloc, s’han contractat 21 persones en la línia 1; és a dir, persones de 16 a 30 anys en situació d’atur i entre les professions d’auxiliars administratius (2 pers.), informadors ambientals (7 pers.), agents cívics (5 pers.), operaris de neteja (2 pers.), peons de pintura (1 pers.), peons de picapedrers (3 pers.) i oficials de jardineria (1 pers.).

En segon lloc, s’han contractat 29 persones en la línia 2; és a dir, persones a partir de 30 anys en situació d’atur de llarga durada i entre els oficis d’administratius (8 pers.), conserges (10 pers.), oficials de pintura (1 pers.), oficials de jardineria (2 pers.) i operaris de neteja (8 pers.).

El projecte SOIB Reactiva 2022 va començar l’1 de febrer del 2023 i acaba aquest 31 de juliol. Durant aquests sis mesos, els treballadors/ores han desenvolupat les seves feines en diferents àrees municipals com són Serveis, Cultura, Medi Ambient, Igualtat, Educació, Turisme i Economia, Formació i Ocupació.

El projecte SOIB Reactiva 2022 ha rebut una subvenció de 726.164,92 € (337.491,45 € la línia 1 i 388.673.47 € la línia 2). Es tracta d’un programa promogut pel SOIB i finançat per la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image