El consistori d’Inca ha iniciat el projecte Visibles, mitjançant el qual 32 persones faran feina a diferents departaments municipals durant un període de 6 mesos. Els nous treballadors es trobaven en situació d’atur de llarga duració, o bé són majors de 45 anys. El batle Virgilio Moreno i la regidora de Formació Alice Weber els han donat la benvinguda. “Amb aquest projecte se cerca la inserció laboral d’un col·lectiu de persones especialment afectades per la crisi econòmica, les persones majors de 45 anys. Un col·lectiu que pot aportar moltíssim, com ho demostraran amb la seva tasca a diferents àrees municipals, amb uns projectes d’un clar interès social”, ha subratllat Weber. Visibles a Inca compta amb una subvenció de 330.000 € procedents del Fons Social Europeu (FSE) , i l’Ajuntament ha aportat 30.000 €.

visibles

El projecte Visibles s’ha dividit en 4 programes i llocs de feina de suport, amb els quals es duran a terme diferents millores que revertiran en el municipi. “Seguretat viària i barreres arquitectòniques a Policia Local” és el programa destinat a la millora de carrers i places, però, també, es contempla la construcció d’un parc d’educació viària fix que podran aprofitar els alumnes de les escoles. Els centres també tendran el seu protagonisme amb els programes “Brigades Escoles” i “Reforç Escolar”. El primer projecte consisteix a posar en marxa un pla de xoc de manteniment als edificis dels quals és responsable l’Ajuntament. En el segon, s’ofereixen classes de reforç escolar gratuït a famílies sense recursos. Aquest any s’oferirà a 1r i 2n d’ESO, per tal de donar continuïtat al reforç de l’any passat, que es prestava a alumnes de 1r d’ESO. Amb el projecte “Conserges” es reforçarà el planter de bidells municipals, fet que permetrà donar més servei al ciutadà. A més, dins les tasques de suport, el projecte Visibles consta de 2 margers per a tasques al serral de les Monges, una administrativa per a l’Oficina de Turisme i una orientadora laboral per treballar en la inserció laboral de totes les persones vinculades al projecte.

Per part de l’Àrea de Formació s’ha mostrat la satisfacció per la inversió que es podrà dur a terme gràcies a l’ajuda del SOIB. A més, s’ha recalcat el benefici psicològic dels diferents programes, atesa la tipologia de persones que hi participen.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image