Inca manté una intensa activitat formativa, i durant el curs 2020-2021 durà a terme nou projectes de Formació Dual. D’aquesta manera, la capital del Raiguer es converteix en la institució de les Illes Balears que desenvolupa més projectes a partir de les convocatòries de subvencions del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB). “La formació és una peça clau per al desenvolupament de la nostra ciutat i una eina imprescindible per fomentar una ocupació de qualitat”, assenyala el batle, Virgilio Moreno.

Així doncs, es realitzaran sis projectes mixts en el marc del programa SOIB Formació i Ocupació, quatre per a persones aturades que tenguin 30 anys o més i dos per a la franja de 16 a 29 anys. D’aquests projectes, el mes de juny començarà “INCA.COM” d’administratiu (nivell 2) i “INCA DINÀMICA” de monitor socorrista, els quals tenen una duració aproximada de dotze mesos. D’altra banda, es preveu que per setembre s’iniciïn els projectes mixtos “INCA EMPOWER” d’administratiu amb anglès, “S’ENDOLL” d’electricitat i fontaneria, “ES SERRAL” d’agricultura i marger, i  “ES XORRAC” de fusteria (nivell 2).

Així mateix, l’Ajuntament d’Inca desenvoluparà també tres projectes de la convocatòria SOIB Formació DUAL Sectors Estratègics 2020-2021. El primer amb el nom de “SES COLLITES”, dedicat a l’agricultura, ja va començar el passat mes de febrer. Finalment, aquest mes de juny s’iniciaran els projectes “INCA DUAL FUSTA”, de fusteria, i “TELECO INCA”, especialitzat en la instal·lació de xarxes de telecomunicacions.

Per definir la planificació de tots aquests programes formatius, la passada setmana el batle d’Inca, Virgilio Moreno, i el regidor de Treball i Formació, Biel Frontera, es van reunir amb el director General d’Ocupació del Govern de les Illes Balears, Llorenç Pou. La finalitat de la trobada era coordinar totes les accions que realitzen les dues institucions en matèria de polítiques actives d’ocupació.

Durant la reunió, es va valorar també l’impacte de la greu situació sanitària al món laboral per la caiguda generalitzada dels llocs de feina, la previsió de recuperació a mitjà termini i la resposta que podem donar des de les institucions. En aquest sentit, Biel Frontera ha destacat que “aquesta situació fa que els programes formatius prenguin encara més importància; uns programes formatius que són l’aposta clara del govern inquer, amb nou projectes programats durant aquest 2020, gràcies als quals es beneficiaran unes 100 persones que tendran un contracte de treball durant mesos mesos i aconseguiran un certificat de professionalitat”.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image