La partida pressupostària per aquestes subvencions s’ha incrementat enguany un 50% amb la finalitat de contribuir a impulsar l’economia local.

Després de l’èxit de l’anterior convocatòria, l’Ajuntament d’Inca posa en marxa, un any més, subvencions per a la conservació, restauració i rehabilitació de façanes de béns immobles del nucli urbà del municipi. Enguany per aquest programa d’ajudes, es va decidir destinar una partida pressupostària de 150.000 euros, un 50% respecte a l’any anterior.

D’aquesta manera, el consistori vol estimular i fomentar la realització d’obres de restauració i rehabilitació de façanes amb la intenció de mantenir en bon estat de conservació els béns immobles. “Davant la complicada situació que estam vivint, hem decidit ampliar l’import total d’aquestes subvencions amb la finalitat de contribuir així a reactivar l’economia local i impulsar el sector de la construcció en el nostre municipi”, explica el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Aquesta convocatòria de subvencions inclou dues línies d’ajudes. La primera està destinada als edificis situats al casc antic i catalogats, els quals tindran un percentatge superior d’ajuda atès que es veuen afectats per la fitxa ambiental H-004 del catàleg dels elements d’interès artístic, històric, ambiental i del patrimoni arquitectònic del terme municipal d’Inca i presenten, en general, una major antiguitat i problemes de conservació. D’altra banda, la segona línia de subvencions està destinada als habitatges ubicats a la zona de l’eixample.

Les sol·licituds de subvencions d’aquesta convocatòria, que es debatrà dijous durant la sessió plenària del mes de maig,  es poden presentar fins dia 30 de setembre de 2020. “El pla de subvencions per a la rehabilitació de façanes impulsat per l’Ajuntament d’Inca neix amb la finalitat de millorar la imatge de la ciutat i, alhora, regenerar el nucli antic d’Inca i posar en valor el patrimoni arquitectònic del municipi”, destaca el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Inca, Andreu Caballero.

Així doncs, l’increment en un 50% de la partida destinada a aquestes ajudes per a la conservació, restauració i rehabilitació de façanes de béns immobles del nucli urbà d’Inca s’emmarca en el pla d’impuls a l’economia, desenvolupant per l’Ajuntament a través del projecte Reiniciam Inca. Amb aquest pla, s’han posat en marxa una sèrie de mesures amb la finalitat de contribuir a reduir l’impacte econòmic i social de la COVID-19.

 

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image