L’Ajuntament d’Inca ha donat avui la benvinguda a les persones beneficiàries del primer torn del projecte Inca Reactiva 2020-21. Així doncs, gràcies a aquest programa que s’inicia avui, el consistori comptarà durant els pròxims mesos amb 77 nous treballadors i treballadores que desenvoluparan la seva feina en diferents àrees municipals durant un període de quatre mesos.

Concretament, s’incorporen 21 joves, 26 majors de trenta anys i 30 amb una situació d’atur de llarga durada, totes elles afectades directament per l’actual crisi econòmica. El pròxim mes d’abril s’iniciarà un nou termini de contractacions, amb el qual s’assolirà la incorporació total de 133 persones desocupades.

A partir de l’estudi de la situació del mercat laboral a Inca, realitzat per l’Àrea de Treball, Formació i Ocupació, i seguint les propostes de perfils professionals que han fet arribar les diferents àrees de l’Ajuntament, s’han determinat els diferents llocs de treball on les persones seleccionades desenvoluparan les seves tasques.

“Des de l’Ajuntament d’Inca hem fet un esforç importat per desenvolupar aquest projecte amb la finalitat de fomentar l’ocupabilitat dels joves menors de 30 i donar una nova oportunitat especialment a aquelles persones que han perdut la feina arran de la COVID-19, es troben en risc de precarietat laboral o duen un temps llarg a l’atur”, explica el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Per la seva part, el regidor de Treball, Formació i Ocupació, Biel Frontera, destaca que “la majoria de les 77 persones que s’incorporen en aquest primer torn del programa són inquers i inqueres. Estam molt contents de contribuir a la reducció de la desocupació a Inca i donar una oportunitat laboral als veïns i veïnes que s’han vist afectats per la crisi econòmica, la qual combatem amb projectes com aquest.”

El programa SOIB Reactiva 2020, on s’emmarca el projecte de l’Ajuntament d’Inca, està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de Conferència Sectorial i pel Fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image