Aquest mes de juny, han començat a Inca dos nous projectes de la convocatòria SOIB DUAL Sectors Estratègics 2020-2021, un programa cofinançat pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), en els sectors de la fusta i les telecomunicacions. El pressupost total d’aquestes dues iniciatives ascendeix a 425.044,62‬ euros i compta amb la participació directa de tretze empreses, majoritàriament ubicades a la comarca del Raiguer, i amb 30 persones d’alumnat-treballador beneficiàries.

“Aquests tipus de projectes beneficien tant els alumnes i futurs treballadors com les empreses que hi participen. D’una banda, l’alumnat es forma en professions amb molta projecció i futur, i de l’altra, les empreses tenen accés a personal qualificat”, assenyala la regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Inca Alice Weber. La formació dual alterna un contracte de dotze mesos de formació i aprenentatge a la vegada que es desenvolupa una activitat professional en empreses de cada sector.

En aquest sentit, el batle d’Inca Virgilio Moreno ha assenyalat que “apostam decididament per la formació i especialment per la formació en sectors estratègics que requereixen personal. És imprescindible, per tant, que les polítiques actives de treball tenguin en compte la realitat del mercat laboral i les demandes del sector”.

Així doncs, els alumnes de projecte de fusteria rebran el certificat de nivell 2 d’Instal·lació d’Elements de Fusteria i, d’altra banda, els beneficiaris del projecte de telecomunicacions rebran el certificat de professionalitat d’Operacions Auxiliars de Muntatge d’Instal·lacions Electrotècniques i de Telecomunicacions en Edificis. Així mateix, de forma paral·lela rebran formació en matèria de comerç (atenció al client i preparació de comandes) i foment i promoció de treball autònom i competència personal de l’ocupació.

Carpintería Mecánica Campanet, Fusteria Payeras, Ebanisteria Cañellas, Ebanisteria Únics, Delta Network, Carpinteria Comas, Fustabella Lacados, Espais de Fusta Comes, CIV Instal·lacions especialitzades SL, WIFI Baleares SL, EYCOM Instalaciones, SL i Mairata i Ferrer, SL són les empreses col·laboradores d’aquests dos projectes de la convocatòria SOIB DUAL Sectors Estratègics 2020-2021.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image