Està previst que de forma imminent comencin les obres de substitució de l’enllumenat del parc

13/08/2020. L’Ajuntament d’Inca ha presentat davant el Consell de Mallorca la sol·licitud de subvenció per dur a terme la millora del parc d’Europa. Així doncs, l’Ajuntament ha demanat una subvenció de 171.600 euros per poder sufragar aquestes obres. “Per dur endavant el projecte del parc d’Europa, necessitam l’ajuda econòmica del Consell. És una millora molt demandada pels veïnats de la zona i també pel municipi inquer”, ha assenyalat el batle d’Inca Virgilio Moreno.

Amb aquesta ajuda, es disposarà d’un parc funcional, participatiu i còmode per a la ciutadania, on es podrà gaudir de les instal·lacions del lloc com la zona de jocs infantils, els diversos berenadors, la pista esportiva de bàsquet o el circuit de cal·listènia.

Així doncs, es renovarà el paviment existent en les senderes interiors del parc, ja que “l’existència d’una capa vegetal, restes de formigó i irregularitats diverses en el sòl fan necessària la seva renovació”, ha explicat Moreno. A més, es pretén millorar la instal·lació de reg del parc d’Europa.

D’altra banda, està prevista la construcció d’una pista esportiva exterior de bàsquet. Tendrà dos accessos laterals i estarà formada per una solera de formigó armada antilliscant. Els equipaments de bàsquet constaran del tauler, el cèrcol, la xarxa i el suport del tauler de dos jocs complets de cistelles. També està prevista la formació d’un recinte per realitzar la pràctica de cal·listènia, que disposi de les condicions adequades i segures per a l’exercici d’aquest esport.

Dins el marc d’aquest projecte, se substituiran els arbres situats a la zona central de diversos viaranys del parc a causa de la renovació del paviment. Les arrels superficials d’aquests arbres el deterioren i dificulten l’accessibilitat del lloc; per tant, seran substituïts per una altra varietat menys nociva.

El parc d’Europa va ser construït l’any 1984 i va ser dissenyat pels arquitectes Rafael Vidal Roca i Antoni Esbert Casasayas. Des de la seva data de construcció no s’han realitzat millores en l’enllumenat públic ni en el paviment de terra compactada de les senderes de què disposa el parc.

Les obres per renovar l’enllumenat públic i el paviment existent de l’espai que envolta la zona de jocs infantils i el vial central començaran la setmana que ve, i es produiran talls en la il·luminació del parc a determinades zones durant les obres, ja que es renova en la seva totalitat.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image