La sala de plens de l’Ajuntament d’Inca ha acollit una nova sessió de la Junta Local de Seguretat, que s’ha dut a terme amb la finalitat d’avaluar i valorar la seguretat ciutadana en el municipi. La reunió ha comptat amb la participació del batle d’Inca Virgilio Moreno, la delegada del Govern central Aina Calvo, el regidor de Policia Sebastián Oriol, el cap de la Policia Local Pep Cañete, el director de l’ISPIB Vicenç Martorell, el cap de la Guàrdia Civil a Inca Carlos Rubio i portaveus de tots els grups polítics municipals, entre d’altres.

Durant la trobada s’han analitzat les darreres incidències que han tingut lloc al municipi, especialment als voltats del serral de les Monges i altres zones conflictives, com la plaça dels Pobladors, s’Ermita, el puig de Santa Magdalena i espais verds del polígon industrial. Durant la valoració dels fets, s’ha posat de manifest la falta d’efectius, especialment per controlar les aglomeracions a parcs i places. Per tal motiu, l’Ajuntament d’Inca ha acordat que reforçarà la vigilància dels espais públics de la ciutat, sobretot d’aquells punts més problemàtics. “La seguretat ciutadana és una de les nostres màximes prioritats i, per això, ens comprometem a dedicar tots els recursos al nostre abast per garantir la tranquil·litat de tots els ciutadans. Així, d’acord amb la situació actual, incrementarem decididament la vigilància a parcs i altres zones públiques”, assenyala Moreno.

Pel que fa a les dades, d’acord amb la tendència general, durant els darrers mesos han augmentat considerablement els casos de violència de gènere a Inca. En  aquest sentit, el batle ha explicat que “aviat es convocarà la Comissió de Violència de Gènere per analitzar aquestes dades i veure si és necessari acordar noves actuacions”.

Així mateix, un dels altres punts que s’ha tractat durant la Junta Local de Seguretat ha estat l’anàlisi de la situació actual provocada per la COVID-19 i totes les noves mesures que s’han hagut d’aplicar durant aquests mesos. “Hem de ser molt respectuosos amb el compliment de totes les normes. És molt important la responsabilitat personal i social per intentar frenar l’avanç de la COVID-19”, destaca Aina Calvo. En aquest sentit, la delegada del Govern d’Espanya ha volgut agrair també “la implicació, l’eficiència i la coordinació de tots els cossos de seguretat de la ciutat”.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image