L’Ajuntament d’Inca ha iniciat els tràmits per realitzar el contracte d’obres per a la reforma de la plaça del Mercat Cobert. El projecte, amb un pressupost base de licitació d’1.087.121,88 euros (IVA inclòs), té per objecte donar continuïtat urbana des del Carrer Major fins al carrer de l’Om amb la finalitat de facilitar l’accessibilitat al centre des del barri de Sant Francesc, substituint els materials d’acabat i modificant l’entrada a l’aparcament.

«La plaça del Mercat Cobert es troba en una zona neuràlgica de la nostra ciutat, en ple nucli antic i en la principal zona comercial d’Inca. No obstant això, la seva configuració actual no aconsegueix una correcta percepció visual de l’entorn i s’ha convertit únicament en un espai de pas.», explica el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Així mateix, Moreno destaca que «aquesta reforma permetrà que la plaça adquireixi el protagonisme que mereix i reconnectarà Sant Francesc, una barriada històrica amb molta tradició i dinamisme, amb el centre de la ciutat».

D’aquesta manera, el projecte de reforma de la plaça del Mercat Cobert inclou principalment l’eliminació de la rampa d’accés a l’aparcament de l’edifici del Mercat Cobert i d’un tram de la pèrgola de l’edifici existent a la plaça, així com la construcció d’una nova pèrgola a l’escala d’accés al supermercat existent. D’altra banda, es contempla l’adequació de les instal·lacions urbanes i de l’edifici del mercat cobert a la nova distribució de la plaça. A més a més, es renovarà la impermeabilització, el paviment de la plaça i els carrers del voltant i l’enllumenat públic. També s’instal·laran noves jardineres amb vegetació i nou mobiliari urbà.

«La reforma de la plaça permetrà revitalitzar la zona i, alhora, ajudarà a dinamitzar la barriada de Sant Francesc, que amb l’eliminació del mur estarà ara més connectada a l’àrea comercial i d’oci de la ciutat», assenyala el regidor d’Urbanisme, Andreu Caballero.

El termini d’execució de les obres serà de 6 mesos i es preveu que comencin durant l’estiu de 2021. Els treballs es dividiran en dues fases, la primera corresponent als treballs de la zona de la rampa de l’aparcament subterrani i l’accés a l’ascensor que dona servei a l’aparcament subterrani des de la plaça. Així doncs, durant la realització d’aquestes tasques l’aparcament subterrani i el supermercat MERCADONA hauran de romandre tancats. Durant la segona fase es faran treballs d’urbanització i equipament de la plaça i dels carrers envoltants.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image