L’Ajuntament d’Inca i l’empresa ENDESA col·laboraran activament per lluitar contra la denominada pobresa energètica. És a dir, per evitar que les persones i famílies que pateixen problemes econòmics es vegin privades del subministrament elèctric per no poder fer front al pagament.

El batle Rafel Torres i el director general d’ENDESA Balears Ernest Bonnín han signat avui aquest conveni que tendrà una vigencia d’un any, però que es pot anar renovant automàticament.

L’objectiu del conveni és precisament agilitzar i facilitar la forma de pagament dels ajuts municipals als usuaris de Serveis Socials per aquests deutes.

El conveni estipula que l’Ajuntament valorarà el pagament dels deutes cas per cas a través dels Serveis Socials. L’Ajuntament abonarà directament aquestes quantitats a ENDESA.

A la vegada s’articula un sistema ràpid pel qual, si una persona es pot beneficiar d’una d’aquestes ajudes municipals, s’eviti el tall de subministrament per part de la companyia elèctrica

ENDESA per la seva part donarà facilitats a l’Ajuntament per pagar aquestes ajudes als usuaris que es puguin veure afectats per talls. ENDESA deixarà en suspens el possible tall a partir del moment en què se li comuniqui per part dels tècnics de Serveis Socials.

ENDESA també donarà informació a Serveis Socials sobre els requisits necessaris perquè els usuaris es puguin acollir a un abonament social de les tarifes.

Es podran beneficiar dels ajuts tots els usuaris de Serveis Socials que es trobin en situació de vulnerabilitat econòmica i que justifiquin una manca de recursos econòmics.

El batle, Rafel Torres, ha indicat que “l’Ajuntament d’Inca està al costat de les persones i famílies que estan passant per situacions dificils. Serveis Socials fa una gran labor diària per ajudar-les”.

“El conveni signat és una nova passa endavant i una demostració que la col·laboració entre la iniciativa pública i la privada pot suposar importants beneficis per als ciutadans.”

Segons Torres, “per a una familia el fet que per uns deutes econòmics se li pugui tallar el subministrament elèctric és sumir-la encara més en una situació de pobresa més extrema i no permetre que es doni cobertura a les necessitats bàsiques, sobretot ara que vénen mesos difícils de l’hivern”.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image