Totes les ponències i treballs publicats s’incorporaran a les plataformes de documentació en línia i podran ser consultats a nivell mundial

El batle d’Inca, Rafel Torres, i el rector de la Universitat de les Illes Balears han signat avui un conveni de col·laboració que farà possible la digitalització íntegra de tots els treballs presentats a les Jornades d’Estudis Locals.

Aquesta tasca permetrà donar visibilitat a nivell mundial a totes les ponències publicades des de l’any 1994 fins al moment, ja que s’incorporaran dins les plataformes de documentació on line més potents i en les quals participa la UIB a través de la seva Biblioteca Digital.

La UIB, d’acord amb els seus Estatuts, té entre les seves missions la col·laboració amb les institucions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, considera que és un projecte important per ampliar l’àmbit d’investigació i perquè facilitarà a la comunitat universitària i al conjunt dels ciutadans de les Illes Balears l’accés a la informació continguda en aquests documents.

El conveni signat avui estableix que la UIB es compromet a digitalitzar, integrar, catalogar i publicar, dins de la col·lecció digital Jornades d’Estudis Locals d’Inca (que formarà part de la Biblioteca Digital de les Illes Balears) la totalitat dels números de la publicació corresponents al període de 1994 a 2013, dels quals es disposa d’una versió publicada en paper, o en format digital.

La Universtitat lliurarà una còpia digital de la col·lecció a l’Ajuntament d’Inca, a partir de la qual es pugui fer una edició en CD o DVD si es considera oportú i necessari.

També publicarà tots els números digitalitzats de la col·lecció Jornades d’Estudis Locals d’Inca a la plataforma de la Biblioteca Digital de les Illes Balears i mantenir-la accessible, en obert, a la xarxa. De la mateixa manera catalogarà individualment els articles o ponències per tal de crear una base de dades dels articles.

En els anys successius, a mesura que es publiquin noves edicions de les Jornades, aquestes quedaran incorporades a la col·lecció Jornades d’Estudis Locals d’Inca a la plataforma de la Biblioteca Digital de les Illes Balears.

L’Ajuntament d’Inca, per la seva banda, es compromet a aportar a la UIB un exemplar original, en paper o digital, de tots els números que s’hagin d’incloure a la col·lecció. També nomenarà un responsable tècnic que serà l’interlocutor de la direcció del Servei de Biblioteca i Documentació.

L’Ajuntament aportarà aportarà 3.515 euros un cop realitzat el treball. En els anys vinents, a mesura que es publiquin noves edicions de les Jornades, aportarà els originals en paper i en pdf, i 150 euros, més 10,5 euros per article que inclogui, per cadascuna de les noves incorporacions.

El batle, Rafel Torres, ha indicat que “amb aquest conveni donam difusió i preservam un patrimoni integrat per estudis d’investigadors que ara es donaran a conèixer a nivell mundial a través de la xarxa”. Torres ha destacat la bona sintonia existent amb la UIB i la col·laboració estable que existeix en diferents fronts, de la qual destaquen les beques anuals que s’atorguen a estudiants inquers que han cursat estudis del programa Erasmus.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image