Des de l’Àrea de Mobilitat de l’Ajuntament d’Inca s’ha presentat la memòria explicativa de les accions realitzades durant el darrer any i les previsions per al pròxim. Aquest acte, emmarcat a la Setmana Europea de la Mobilitat, ha servit per mostrar el nivell de compliment dels objectius de la Policia Local. La regidora Antonia Triguero i el cap de Policia Local han presentat les xifres i els projectes. «Pens que anam assolint diferents fites dins l’Àrea de Mobilitat, però som conscients que ens queda molta feina per fer de la nostra ciutat un lloc més sostenible», ha afirmat Triguero.

Així, dins els plans que es duran a terme ben aviat, es troba la reducció de la velocitat dels vehicles al centre de 50 a 30 quilòmetres per hora. Aquesta mesura està al final de la fase d’estudi per part dels tècnics municipals. L’objectiu és que a la dita zona es guanyi en seguretat i que la convivència amb vianants sigui més fluida. També servirà per harmonitzar l’ús de la bicicleta dins el barri antic. Dins les properes actuacions es contempla un estudi per a l’habilitació dels carrers del polígon de Can Matzarí de sentit únic, amb l’objectiu de guanyar places d’estacionament. L’avinguda d’Alcúdia també es veuria afectada per una actuació per tal d’establir un sol sentit de la circulació d’entrada al municipi. «Des de l’Àrea de Mobilitat estam valorant com a projecte important la senyalització com a ACIRE del centre Inca», ha explicat Triguero.

Per altra banda, entre les fites assolides als darrers mesos, s’ha subratllat la important actuació per augmentar les zones d’aparcament produïdes per la minva de diferents actuacions urbanístiques. Així, s’ha produït la reordenació del tram del carrer General Weyler davant la plaça del Lledoner, del carrer de la Mare de Déu de Gràcia o dels carrers de Maó i Ciutadella, entre altres vies i places, per l’habilitació d’estacionaments en bateria. Paral·lelament s’ha realitzat l’ampliació dels aparcaments del municipi de bicicletes i motos, i s’han augmentat les intervencions per millorar el trànsit de les persones amb mobilitat reduïda i dels seus vehicles.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image