Mescla d’innovació i tradició és el principal tret del que seran les tres Fires d’Inca, prèvies al Dijous Bo. Una programació que s’ha presentat al claustre de Sant Domingo amb la presència del Batle, Virgilio Moreno, la regidora de Fires i Dijous Bo, Antònia Sabater, el tinent batle de Cultura, Antoni Rodríguez, la regidora de Serveis, Francisca Barceló, la regidora de Seguretat, Antonia Triguero, el regidor de Participació Ciutadana, Toni Peña i representants de les associacions i col·lectius que participen i organitzen diferents esdeveniments. “Les fires d’Inca mantenen la seva essència de trobada d’inquers i visitants, però també és un mostrador per promocionar comerços, cellers, empreses, associacions…”, ha explicat Sabater.

fires03

La Primera Fira, la Fira de la Terra, continua amb la promoció del benestar i de les activitats. Dins aquesta temàtica les novetats pel cap de setmana del 23 d’octubre seran la mostra Salut i Ecologia, la Nit del Vi a Inca, la mostra de Ca de Bestiar i una trobada de Cases Regionals. La Segona Fira, la Fira de l’Oci, serà el dia 30 d’octubre, posa l’accent de nou en l’esport, però també a les activitats de temps lliure, sobretot, per a joves i infants. Les principals novetats són la Fira de Ciència i Tecnologia, la Fireta Friqui i una mostra d’Antiguitats. La Tercera Fira, la Fira de l’Art es realitzarà el cap de setmana del 6 de novembre. Tal com es començà el passat any les manifestacions artístiques copsaran gran part de la programació. Com a novetats hi ha el Rata-Market, la mostra d’Artistes al Carrer i el renovat Mercat Medieval. “Les més de 200 activitats que es podran trobar a Inca durant tres caps de setmana, són fruit de la tasca de l’àrea de Fires i Dijous Bo amb la col·laboració de tots els departaments de l’Ajuntament, per això només falta fer una crida a la participació perquè tant els inquers com els visitants, de ben segur, ho gaudiran tot el cap de setmana”, ha dit Moreno.

Des de l’Ajuntament mitjançant la web www.dijousbo.com i les xarxes socials, s’anirà donant informació al minut sobre els esdeveniments i la localització d’aquests. “La idea és que tant de manera física amb el programa de festes com de manera virtual, tothom pugui consultar el programa d’activitats o conèixer peculiaritats sobre les Fires d’Inca”, ha explicat Sabater. A banda, s’ha creat un programa que recull totes les activitats infantils dels 3 caps de setmana amb el títol: Firetes d’Inca. “Volem que els més petits comencin a tenir aquest sentiment de festa que ens provoquen les fires i que, a més, participin”, ha explicat Moreno.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image