La setena edició de l’Orgullosament Inca, que organitza l’Ajuntament d’Inca i l’Associació Únic, amplia programa any rere any, i enguany inclourà el cicle “Musas del destape a favor del Orgullo”. En el marc d’aquesta programació especial es projectaran tres pel·lícules icòniques de la defensa dels drets LGTBI+ i es durà a terme una exposició de la mítica revista Interviú.

D’aquesta manera, el cicle inclourà un seguit de projeccions cinematogràfiques, totes al Claustre de Sant Domingo. En primer lloc, el dilluns 10 de juliol a les 20 hores es projectarà la pel·lícula Me siento extraña, dirigida per Enrique Martí Maqueda. Seguidament, el dimarts 11, serà el torn de Susana y el sexo, dirigida per César Vallejo. En aquesta cita cinematogràfica comptarem amb la presència de la guionista del film, Valeria Vegas.

Finalment, dimecres 12 s’emetrà Felpudo Maldito, del director Josiane Balasko. El cicle cinematogràfic i tota la programació titulada “Musas del destape a favor del Orgullo” serà clausurat amb la visita de la reconeguda artista Victoria Abril.

Victoria Abril és una actriu i cantant espanyola que ha desenvolupat la seva carrera principalment a Espanya i França, encara que també ha fet feina a altres països. L’any 1976 Vicente Aranda li va oferir el seu primer paper important, el de l’adolescent transsexual de Cambio de sexo. En la seva trajectòria va fer feina amb grans del cinema com Pedro Almodóvar, i acumula una filmografia de més de seixanta títols i diferents premis internacionals.

A més a més, en el marc del cicle “Musas del destape a favor del Orgullo”, el dimarts 11 de juliol s’inaugurarà a les 20 hores al Claustre de Sant Domingo l’exposició “Interviú: la historia del colectivo LGTB a través de la revista más famosa de España”, a càrrec de Valeria Vegas. “L’exposició inclourà un repàs i un recull d’articles de la revista des dels anys 70 fins que va desaparèixer sobre com s’ha tractat el col·lectiu LGTB durant tot aquest temps, perquè creim que és molt important saber d’on venim, com s’ha passat i fins a on hem arribat”, explica el regidor de Festes Antoni Peña.
Valeria Vegas és una periodista, escriptora, actriu, guionista; entre d’altres, s’ha proclamat sempre com a feminista i activista pels drets de les persones transgènere i del col·lectiu LGTBI+.

“L’Ajuntament d’Inca i l’Associació Únic des del primer dia teníem molt clar cap a on volíem anar, volíem reivindicar els drets LGTBI+ fent festa. Vam començar amb un celebració molt humil, però amb una idea ferma, motiu pel qual després d’aquests set anys tenim tota una setmana d’esdeveniments culturals i reivindicatius”, conclou Peña.

Amb tot, aquest cicle “Musas del destape a favor del Orgullo” se suma a la programació que comença dia 1 de juliol amb la Fira Orgullosament, entre moltes més sorpreses que hi haurà en el 7è festival LGTBI de referència de la capital del Raiguer, que durarà del 10 al 14 de juliol. Dia 14 de juliol, ja han confirmat la seva assistència Bárbara Rey, Sofía Cristo, Rosa López, Dani de Utrera, Killer Queen i Ariel Rec. Durant l’acte, es retrà també homenatge a Fernando “Estrella”.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image