El Claustre de Sant Domingo ha estat l’escenari escollit per presentar la temporada 2019-2020 de l’Orquestra de Cambra de Mallorca. L’acte ha comptat amb la participació del batle d’Inca, Virgilio Moreno; la regidora de cultura, Alice Weber; el director de l’Escola de Música Municipal d’Inca Antoni Torrandell, Marcelino Minaya; el director artístic de l’Orquestra de Cambra de Mallorca, Bernat Gerard Quetglas; el gerent de l’Orquestra de Cambra de Mallorca, Joaquim Garcia; i el gerent de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Pere Malondra.

L’Orquestra de Cambra de Mallorca i l’Ajuntament d’Inca han renovat un any més el seu conveni de col·laboració. Així, l’Orquestra seguirà gaudint de les instal·lacions del Conservatori d’Inca com a seu d’assajos i de la seva activitat. Així mateix, continuarà com a orquestra resident del Festival Inclàssic, que se celebra durant el mes de juny. A més, es reprendran les activitats dirigides a escolars de la ciutat i s’enfortiran els llaços amb els alumnes del Conservatori. “D’aquesta manera, progressivament anam adquirint més protagonisme dins el municipi i els seus ciutadans. Tenir la seu al centre de Mallorca ens permet accedir a pobles que habitualment no compten amb actuacions d’orquestres”, ha destacat Bernat Gerard Quetglas.

 

Temporada 2019 -2020 “Els clàssics”

La present temporada, que avui s’ha presentat, porta el sobrenom d’“Els clàssics”, ja que els seus concerts versaran al voltant d’aquells que foren els pares de la música clàssica: Haydn, Mozart i Beethoven. El primer dels monogràfics serà destinat a Joseph Haydn i tindrà lloc els dies 19 d’octubre de 2019 a les 20 h a l’Auditori de Porreres i el 20 d’octubre de 2019 a les 19 h a l’església del convent de Pollença. El concert comptarà amb la presència destacada d’una de les joves violoncel·listes europees més aclamada i reconeguda, la polonesa Zuzanna Sosnowska. El segon monogràfic tindrà lloc el dissabte 14 de març del 2020 a les 20 h a l’Espai 36 de Sant Llorenç des Cardassar i el diumenge 15 de març de 2020 a les 19 h a l’Auditori de Porreres. Aquestes actuacions estaran dedicades al compositor alemany Ludwig van Beethoven i a la seva Tercera simfonia “Heroica”. L’últim monogràfic serà el dedicat a Wolfgang Amadeus Mozart. Aquest es durà a terme el dissabte 2 de maig de 2020 a les 20 h a l’església de Sant Marçal de Marratxí i el diumenge 3 de maig de 2020 a les 19 h al Teatre de Llubí. S’interpretarà un dels concerts per a piano més famosos del compositor, el Concert núm.9 “Jeunhomme”.

Els concerts de temporada es complementaran com tots els anys amb concerts extraordinaris. Estan previstes dues produccions. La primera es tracta d’una producció ja de l’any passat, Història d’un soldat d’Igor Stravinsky. Finalment, l’Orquestra de Cambra de Mallorca presentarà Cordes de la Mediterrània, projecte en el qual l’Orquestra estarà composta tan sols per orquestra de cordes i en què s’interpretarà música per aquesta formació d’autors catalans, mallorquins i valencians. El concert tindrà lloc el dissabte 29 de juny de 2020 al Claustre de Sant Domingo en el marc del festival Inclàssic, del qual l’Orquestra de Cambra de Mallorca és resident. Està prevista la repetició d’aquest concert fora de l’illa, dates i lloc a confirmar.

Com tots els anys, l’Orquestra posarà en aquesta temporada també especial accent en la funció socioeducativa en cada municipi que visiti. Durant tots els anys passats s’han fet assajos oberts a escolars, xerrades a escoles de música i concerts de difusió als carrers i places on s’actua. Enguany, però, a més de mantenir tot aquest tipus d’activitats, es vol enfortir el paper que pot jugar l’Orquestra com a referent de futur per als alumnes d’escoles de música. Per aconseguir aquest objectiu la novetat que s’incorporarà és la possibilitat d’incloure en tots els concerts músics de les escoles de música o fins i tot escoles de primària d’aquells municipis que es visitaran. Es tractarà de col·laboracions en una de les peces del concert; algunes d’elles per als més petits i en altres ocasions per a alumnes ja més avançats. Amb això es pretén estimular la motivació dels alumnes i fer que es familiaritzin amb l’Orquestra.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image