El Carnaval a Inca ha tengut una alta participació. Entre la desfilada de sa Rueta i la de sa Rua 5.102 persones han participat en els dos concursos oficials. «Si bé les xifres són bones en general, cal destacar la participació infantil, que ha passat dels 1.445 nins l’any 2016 a 1.946 nins l’any 2018, tot això gràcies a una major implicació dels centres educatius i les escoletes del municipi», ha comentat Antoni Peña, regidor de Participació Ciutadana. A la present edició de sa Rueta han intervingut 16 comparses i a sa Rua han desfilat 26 comparses i 16 carrosses.

A sa Rua la comparsa guanyadora fou «Escac i mat» del centre Beata Francinaina Cirer, el segon lloc va ser per a «Dracs de Ponent» de l’APIMA Ponent, el tercer lloc fou per a «Crits apatxes» del CEIP Miquel Duran i Saurina, en quarta posició quedaren «Els ocells» de Sant Tomàs d’Aquino APIMA i el cinquè premi va ser per a «El petit príncep» del Col·legi Beat Ramon Llull. Les dotacions oscil·len entre els 500 euros del primer premi i els 250 euros del cinquè classificat.

Pel que fa a sa Rua, hi hagué 42 participants entre les dues categories. Els premiats a l’apartat de carrosses foren: «Escac i mat», «Disney», «Guarda de Lloros», «Fantasy Colors» i «Las Mancorets». A l’apartat de comparses, el jurat escollí: «Escac i mat», «Fantasy Colors», «Guerreros del Xian», «Crits apatxes» i «Las Mancorets». A sa Rua s’estableixen premis per a comparses, d’entre 900 i 300 euros, i per a carrosses, amb guardons d’entre 800 i 200 euros.

Cal recordar que el darrer acte del Carnaval serà l’enterrament de la sardina, que es durà a terme el dimarts 13 de febrer.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image