L’Ajuntament d’Inca ha començat ja les obres d’obertura d’un nou vial públic entre el carrer de Can Rayó i l’avinguda del General Luque. La finalitat d’aquest projecte és millorar el trànsit rodat i incrementar la connectivitat amb dues de les principals artèries de la ciutat, General Luque i Gran Via de Colom.

«Aquesta actuació s’emmarca dins el pla per millorar la mobilitat urbana i la circulació de la ciutat, alhora que ens permet perfeccionar i incrementar la connexió de Gran Via amb General Luque. Estam comvencuts que amb aquest nou carrer s’alleugerirà considerablement el trànsit a la Gran Via de Colom», explica el regidor d’Urbanisme i Mobilitat Andreu Caballero.

Per la seva part, el batle d’Inca Virgilio Moreno destaca que «aquesta obra era una reivindicació històrica de la ciutadania, la qual permetrà continuar completant la trama de carrers del municipi i regenerar la zona, tot definint nou espais públics per als veïnats».

Així doncs, el projecte impulsat pel consistori de la capital del Raiguer té com a objectiu la connexió i comunicació dels vials existents del c/ de Can Rayó amb l’avinguda del General Luque, així com la reurbanització d’aquests carrers, que juntament conformen una superfície total de 2.697,12 m2. En concret, es pretén millorar l’accessibilitat rodada i de vianants.

A més a més, es crearà un espai públic d’esbarjo amb zona de jocs. La nova plaça tendrà una superfície total de 200 m2.

L’actuació també inclou l’asfaltatge de l’avinguda del General Luque entre la Gran Via de Colom i el carrer del Tren. Així mateix, el projecte contempla la renovació dels serveis d’enllumenat, d’aigües residuals, pluvials i aigua potable, i l’enderrocament de dues edificacions existents.

El pressupost total de les obres ascendeix a 305.713,79 €, IVA inclòs. Amer e Hijos, empresa adjudicatària del contracte, disposa de sis mesos per a l’execució del projecte.

 

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image