L’edifici consistorial d’Inca ha acollit el primer Ple jove per celebrar el Dia Internacional de la Joventut. Ha estat un esdeveniment en el qual han participat el batle Virgilio Moreno, el regidor de Joventut Sebastià Oriol i joves d’associacions i entitats del municipi. A la reunió, per unanimitat, s’ha acordar posar en marxa el Consell Municipal de la Joventut d’Inca. Aquest òrgan ha de servir per millorar en les polítiques adreçades a aquest col·lectiu. «Estam molt satisfets d’aquesta primera trobada per la implicació de molts joves a participar de la iniciativa i per presentar propostes per enriquir la nostra ciutat», ha esmentat Oriol.

Al Ple jove s’han tractat temes de cultura, participació, esports o medi ambient. Entre els diferents participants s’ha establert un diàleg amb l’objectiu de crear sinergies entre tots. Una de les propostes que s’ha llançat és la creació d’una xarxa d’intercanvi de projectes per tal que el col·lectiu jove de la ciutat se senti partícip del dia a dia de la ciutat. Al fil de tot això s’han fet paleses les ganes que hi ha per part dels adolescents d’opinar sobre el model de ciutat que es vol. «Pens que avui s’ha vist que als joves inquers, si se’ls dóna l’oportunitat de col·laborar, poden aportar moltes coses per millorar la nostra ciutat», ha afirmat Moreno. Així, per part del consistori, s’ha pres nota de totes les aportacions per posar-les damunt la taula una vegada que es constitueixi el Consell Municipal de la Joventut.

Des de l’Àrea de Joventut es començarà amb la redacció d’un Estatut de funcionament per al nou òrgan, que està contemplat dins la reglamentació municipal. Després aquesta normativa i la posada en marxa de la comissió s’elevaran a consideració del Ple municipal. Si s’aprovàs, la intenció és començar amb una sessió inaugural per establir les bases de funcionament i representació.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image