El ple de l’Ajuntament d’Inca ha aprovat la proposta de la Comissió Municipal de Cultura per concedir els Premis Dijous Bo 2023 a la Revetla d’Inca, la Unió Musical Inquera i l’associació Inca-Mallorca Solidària. Aquests guardons, que s’entreguen cada any en el marc de la gran Fira de Mallorca, reconeixen aquelles persones, entitats o institucions que han dut a terme una activitat en benefici de la societat inquera o que hagin destacat de forma rellevant per la seva aportació al progrés de la ciutat.

D’aquesta manera, la Comissió Municipal de Cultura ha decidit premiar a la Revetla d’Inca per la seva participació activa dins la cultura inquera durant molts d’anys. Aquesta associació va néixer a mitjan segle XVI i la seva tasca consistia a acompanyar les autoritats a les seves visites i recorreguts durant les festes patronals. L’agrupació conserva aquesta tradició i, a poc a poc ha anat ampliat la seva participació en l’agenda cultural de la ciutat i han recuperat moltes tradicions com els cossiers o els dimonis i les seves danses. La Revetla d’Inca ha actuat arreu de Mallorca i, així mateix, ha fet actuacions a Menorca, Catalunya i Màlaga, entre d’altres.

D’altra banda, la Unió Musical Inquera serà reconeguda amb aquest premi per la seva contribució en la difusió de la música a tots els públics. L’agrupació musical va néixer en el segle XIX i al llarg dels anys ha participat de manera destacada en diversos esdeveniments musicals i culturals a les Illes Balears. La seva música ha arribat també a diferents localitats com València, Astúries, Catalunya, Galícia, Malta, París, Andorra i Alemanya. Actualment, la banda compta amb membres professionals que impulsen una col·laboració amb el Conservatori Municipal d’Inca Antoni Torrandell, mantenint així un vincle amb les pròximes generacions de músics inquers.

Finalment, s’ha decidit que Inca-Mallorca Solidària també sigui reconeguda amb el Premi Dijous Bo 2023 per la tasca tan important que realitzen a la ciutat, desenvolupant nombrosos projectes solidaris, mostrant una gran capacitat de convocatòria, aconseguint importants recursos i finançament principalment a Inca, però també a la resta de Mallorca. L’associació Inca-Mallorca Solidària és una organització sense ànim de lucre, que es va constituir a la capital del Raiguer l’any 2018.

La gala d’entrega dels premis Dijous Bo 2023 es durà a terme el pròxim 14 de novembre, coincidint amb la setmana gran d’Inca, en el Teatre Principal d’Inca.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image