L’Ajuntament d’Inca treballa actualment en el desenvolupament del Pla d’Igualtat 2022-2026 del municipi. Per tal motiu, aquesta setmana l’Espai de Dones d’Inca ha sortit al carrer i ha posat en marxa un procés participatiu per conèixer l’opinió dels ciutadans i descobrir de primera mà com els agradaria que fos la ciutat.

«L’opinió de tots els inquers i les inqueres és fonamental per desenvolupar correctament el Pla d’Igualtat. Volem que tota la ciutadania se’n senti partícip i prengui part d’aquest procés per tal de fomentar i impulsar entre tots i totes la igualtat a Inca», explica la regidora d’Igualtat Antònia Maria Sabater.

Així doncs, al llarg d’aquesta setmana s’ha instal·lat una paradeta informativa a diferents localitzacions d’Inca perquè tots els ciutadans tenguin l’oportunitat d’expressar allò que pensen entorn de la igualtat i les seves inquietuds i suggeriments. Dilluns, l’Espai de Dones d’Inca es va ubicar a la plaça d’Espanya; dimarts, a la plaça de Sant Domingo; i dimecres, al Quarter General Luque.

D’aquesta manera, una cinquantena de persones han participat del procés participatiu i han expressat la seva opinió per contribuir a redactar el Pla d’Igualtat d’Inca. El material necessari per poder dur a terme aquesta actuació ha estat subvencionant pel Pacte d’Estat.

Prèviament, cal destacar que des de l’Àrea d’Igualtat s’han mantingut també reunions amb el personal del consistori i els regidors i regidores de l’Ajuntament per detectar les necessitats i els reptes de cada àrea. En definitiva, aquestes actuacions participatives serviran per fomentar el treball en xarxa i la transversalitat de gènere. Totes les opinions es tendran en compte per definir les actuacions del Pla d’Igualtat 2022-2026, d’acord amb els resultats obtinguts. En aquest sentit, Sabater assenyala que «és necessària la implicació de tots i totes i per aconseguir una igualtat real d’oportunitats entre homes i dones».

Finalment, s’ha de remarcar que l’any 2018 es va aprovar a Inca el primer Pla d’Igualtat, tant intern com municipal, i que durant el 2020 es va constituir la Taula Local de Coordinació contra les Violències Masclistes, la qual es reuneix periòdicament amb la finalitat de fomentar la coordinació entre tots els agents implicats en la lluita contra aquesta xacra social.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image