L’Ajuntament d’Inca i l’empresa Garden Hotels han signat avui un innovador acord per dur a terme conjuntament un punt de recollida i tractament de biomassa vegetal en el municipi, amb la finalitat de potenciar la recollida de residus orgànics. L’acte de signatura del Conveni ha estat presidit pel batle d’Inca Virgilio Moreno i el conseller delegat de Garden Hotels Gabriel Llobera.

«D’aquesta manera, volem potenciar la implicació i la participació col·lectiva de la ciutadania per tal de fomentar una bona gestió dels residus i millorar els índexs de recollida selectiva a Inca», explica el batle d’Inca Virgilio Moreno.

Per la seva part, Llobera assenyala que «la signatura de l’acord és un impuls per a l’estratègia d’economia circular del grup, que és un model a Mallorca i, a més, involucra a tots els ciutadans. Som l’única companyia hotelera nacional i internacional que compta amb el certificat AENOR d’economia circular, la qual cosa incrementa la garantia i benefici d’aquest acord de col·laboració».

El conveni estableix que l’empresa inquera Garden Hotels disposa d’un solar al polígon per desenvolupar un projecte d’economia circular de compostatge, el qual posa a disposició de l’Ajuntament per posar en marxa una àrea d’aportació habilitada per a la recollida de poda i el tractament de biomassa vegetal. Així doncs, a partir de setembre, la ciutadania inquera tendrà al seu abast una zona per realitzar aportacions vegetals, tant de restes de poda, gespa, fulles i restes d’hort, així com de restes de plantes crasses o de la família de les palmàcies (fasser, garballó, cactus, etc.).

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Inca crearà una nova àrea d’aportació vigilada amb un punt de recollida i tractament de biomassa vegetal en una parcel·la dins de sòl rústic, ben connectada a la xarxa viària i molt propera a una sortida de l’autopista Palma-Alcúdia. Per tant, la dita actuació resultarà molt beneficiosa i permetrà als ciutadans i les ciutadanes separar les restes vegetals grans, i aportar-les per tal de poder fer compostatge. El tractament de les restes de poda suposarà un important estalvi, tant per als particulars com per a l’Ajuntament.

«Això ens permet donar un millor servei als residents en matèria de recollida i tractament de residus, fomentant una recollida selectiva més sostenible i amb la qual millorarem el compliment de les competències en recollida de residus», destaca Moreno.

 

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image