L’Ajuntament d’Inca ha dut a terme avui una festa per celebrar la reobertura al públic de la plaça d’Antoni Mateu, després d’un important projecte de reforma i millora de les instal·lacions. Així doncs, durant tot el matí s’han fet jocs tradicionals i musicals, així com animació infantil per donar a conèixer als inquers i inqueres més petis els diferents espais que conformen el renovat espai públic.

«L’objectiu de la reforma era redistribuir l’espai de la plaça i el seu entorn per tal d’adaptar-lo a les necessitats actuals i convertir-lo en un gran espai d’oci infantil d’acord amb les necessitats actuals de la ciutadania i demandes dels veïnats», assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Així doncs, la plaça d’Antoni Mateu disposa d’una superfície de 3.166 m2, la qual estava dividida en dues grans zones diferenciades: un espai amb jocs infantils i una pista esportiva que ocupava gran part de la plaça. A més a més, durant els darrers anys l’espai havia estat objecte d’actes vandàlics. Per tant, era totalment necessari fer una renovació de l’espai públic amb la intenció de millorar la zona i modernitzar la plaça amb nous equipaments.

D’aquesta manera, s’ha instal·lat una pista multiesportiva al centre de l’espai habilitada per a la pràctica de futbol sala i bàsquet amb un tancament perimetral. El paviment de la pista és de gespa artificial.

D’altra banda, s’ha millorat la zona de jocs infantils i s’ha afegit una altra moderna infraestructura amb diferents espais de joc. Així mateix, a l’altre costat de la pista multiesportiva s’ha habilitat un altre gran espai de jocs infantils amb un túnel de gateig d’estimulació primerenca, joc imaginatiu d’un camió de bombers, arener, conjunt de cilindres per botar i multitud de jocs més.

La renovada i moderna plaça es completa amb una gran zona en la qual s’han pintat jocs tradicionals com el «Tres en ratlla», un laberint o un circuit viari, entre altres. De forma paral·lela, s’ha renovat  tot el paviment de la plaça i s’ha millorat i incrementat l’enllumenat. També s’han plantat nous arbres.

L’adjudicatari del projecte i responsable de la seva execució ha estat l’empresa SAVIA PROYECTOS Y MANTENIMIENTOS S.L. i  ha suposat una inversió de 177.712,90 euros (IVA no inclòs).

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image