Inca acollirà el divendres 21 de juliol el segon festival LGTBI, que organitza l’Ajuntament amb Únic i Ella International Lesbian Festival. L’esdeveniment, titulat Orgullosament Inca, ha estat presentat aquest dimecres pel batle d’Inca Virgilio Moreno, acompanyat de representants de les entitats involucrades, la regidora d’Igualtat María del Ccarmen Osés, el regidor de Participació Ciutadana Toni Penya i el regidor de Comerç i Turisme Jaume Tortella, entre altres membres del consistori. «El nostre objectiu és ajudar en la feina de visibilitat del col·lectiu LGTBI i avançar cap a la normalitat», ha comentat Osés.

El 21 de juliol, a partir de les 19.30 hores, es durà a terme una cercavila pels carrers del centre de la ciutat amb música, transformistes i ballarins; posteriorment es llegirà un manifest institucional com a suport per als drets del col·lectiu LGTBI. “Amb aquesta lectura volem donar a conèixer que la nostra ciutat sempre ha estat un espai de convivència on tots treballam per la igualtat”, ha afirmat Moreno. Finalment, la plaça d’Espanya d’Inca acollirà un xou musical amb les actuacions d’artistes com Topacio Fresh, Vivian Caoba o Kika Lorace entre d’altres.

Des de l’organització es pensa que el festival ha de ser, a part d’una festa reivindicativa, un espai de convivència per visibilitzar les accions de les diferents associacions a la Part Forana. En aquesta segona edició es potenciarà que des d’altres municipis s’acudeixi a l’acte de lectura del manifest per demostrar l’ampli suport institucional i popular al col·lectiu LGTBI.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image