La primera edició d'”Inca a Taula” ha començat a caminar amb cuina en directe al Mercat Cobert. Aquest espai ha servit per donar a conèixer com el palo de Mallorca es pot utilitzar a la gastronomia tant tradicional com moderna. Així els professionals de l’Asociación de Cocineros Internacionales de Baleares i de l’Asociación Balear de Sumillers han preparat en directe una recepta de calamar a la mallorquina a la qual s’ha incorporat el palo, i un mojito mallorquí amb aquesta reconeguda beguda. «Pensam que un element tan tradicional com el palo pot donar valor a les jornades gastronòmiques i que el producte fresc i de proximitat del mercat aporta qualitat a l’oferta del show cooking», ha explicat el regidor de Comerç i Turisme, Jaume Tortella.


El Mercat d’Inca ha aportat el producte fresc per a les elaboracions dels professionals de la gastronomia. A l’aula de cuina s’ha pogut veure pas a pas tota l’elaboració i el públic ha pogut demanar els dubtes sobre cada passa de les receptes. «Per a nosaltres col·laborar en esdeveniments com aquest és important perquè la gent que ens visita pot comprovar la variada oferta de quilòmetre zero que tenen al seu abast al Mercat, ha explicat Mateu Cabot, representant dels placers del Mercat Cobert d’Inca.

A partir de demà dijous es donarà el sus a quatre dies en què 16 restaurants i cellers de tota la ciutat participaran d'”Inca a Taula” – I Jornades del Palo de Mallorca. És reconeguda la tradició culinària de la capital del Raiguer al llarg dels temps, la qual, des de l’organització, s’ha pres com a punt de partida per crear les jornades “Inca a Taula”. Un esdeveniment que neix amb vocació de potenciar el sector de la restauració de la ciutat i per apostar per la qualitat de la gastronomia com a element dinamitzador de l’economia local.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image