Durant les festes patronals de Sant Abdon i Sant Senén d’Inca tendrà lloc la sisena edició de la Cronoescalada Puig de Santa Magdalena que organitzen el club Matinam per Somniar i l’Ajuntament d’Inca. Es tracta d’una competició que és puntuable per a la Copa Illes Balears de Cronoescalada. «Des de l’IMAF creim que aquesta cursa diversifica l’oferta que tenim a la ciutat i serveis per potenciar un tipus de carrera en un espai natural molt estimat pels inquers», ha declarat Gori Ferrà, tinent de batle d’Esports.

Un dels objectius de la present edició és la promoció d’aquesta competició entre els nins. Per això s’ha projectat una cursa per edats de pujada de les tradicionals escales de l’oratori de Santa Magdalena. Tots els participants menors tendran un obsequi. A més, una vegada acabades les curses infantils hi haurà tot un seguit d’actuacions amb la col·laboració del circ a Tiro Fijo.

La carrera per a majors es realitzarà sobre un circuit de 4 quilometres amb algunes parts de dificultat tècnica. La novetat d’aquesta sisena edició és un nou tram, prop de la creu de l’oratori, en què s’ha de vèncer una cresta, més pròpia d’una cursa de muntanya. Segons l’organització el canvi suposa un atractiu més per als participants. Com de costum la competició comença amb baixada per després iniciar un recorregut divers per pistes forestals. Cada 30 segons es donarà la sortida a cadascun dels corredors. S’espera que la durada mitjana sigui de 40 minuts.

Per realitzar la competició, el diumenge 23 de juliol es tancarà l’accés al puig de Santa Magdalena des de les 9 fins a les 10.30 hores. La intenció és que a primera hora pugui pujar el màxim de públic que vulgui contemplar i animar els participants de la cursa. L’organització ha subratllat la importància del suport de tots els patrocinadors per poder celebrar la Cronoescalada.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image