L’Ajuntament d’Inca ha acordat la suspensió de les tres Fires i el Dijous Bo, a causa de la crisi sanitària provocada per la COVID-19. Aquesta decisió s’ha pres per responsabilitat i seguretat, després d’analitzar la situació actual i parlar amb les autoritats sanitàries i els cossos de seguretat.

“Travessam una situació excepcional i molt complicada. Les recomanacions bàsiques per intentar lluitar contra el coronavirus es focalitzen a reduir els esdeveniments públics i evitar aglomeracions, elements que van estretament relacionats amb la celebració d’una fira. Per això, conscients de la importància de mantenir les mesures de prevenció enfront de la COVID-19, hem adoptat aquesta decisió. Venim de mesos molt complicats, i no posarem en risc la salut de tantíssima gent per celebrar les Fires i el Dijous Bo”, explica el batle d’Inca Virgilio Moreno.

Així doncs, la voluntat de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Inca és la de preservar la salut pública i garantir que els veïns i veïnes no vegin augmentat el risc de contagi. En aquest sentit, cal recordar que actualment està prohibida la celebració de qualsevol fira o festa popular a les Illes Balears, d’acord amb una resolució de la Conselleria de Salut i Consum publicada al BOIB de data 12 de setembre.

Aquesta mesura s’ha comunicat ja a tots els portaveus dels grups polítics municipals i als principals sectors afectats. Així mateix, durant el dia d’avui es traslladarà aquesta decisió a totes les persones, empreses, col·lectius i entitats que any rere any han fet possible la celebració de les Fires i el Dijous Bo.

“Les Fires i el Dijous Bo són els trets que millor identifiquen el tarannà inquer. Tots i totes som ben conscients de la situació actual i sabem de l’enorme renúncia que significa haver pres la decisió de suspendre’ls, però la lluita contra la COVID continua i no podem fer cap passa enrere. El meu sincer agraïment a totes les persones que, any rere any, formen part de les Fires i el Dijous Bo”, assenyala el regidor de Fires i Dijous Bo Antoni Peña.

 

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image