El Col·legi Oficial de Guies Turístics de les Illes Balears organitza, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Inca, un nou projecte de visites guiades per donar a conèixer el patrimoni històric i cultural d’Inca. D’aquesta manera, la setmana passada es varen reunir uns 30 guies turístics col·legiats per realitzar el curs de formació per conèixer de primera mà la ruta i els atractius del municipi que promocionaran durant les visites guiades.

«El nostre objectiu és que el visitant ocasional, el turista i, fins i tot, el resident conegui la nostra ciutat i descobreixi els racons culturals, gastronòmics i pronominals d’Inca, molts d’ells ocults a primera vista. El turisme que cerca és aquell que gaudeix de l’autenticitat de visitar una ciutat com la nostra i compartir espai amb els habitants», explica el regidor de Turisme Miguel Ángel Cortés.

La guia professional Susana Cortada va ser l’encarregada d’explicar tots els detalls i facilitar als assistents la informació necessària per al desenvolupament de l’actuació i poder realitzar després les visites guiades. El contingut de la ruta es fonamenta en la presentació dels elements més destacables de la ciutat, ressaltant el comerç local, la cultura, el patrimoni, l’oferta gastronòmica, el mercat del dijous i la tradició i indústria del calçat. Així doncs, la finalitat d’aquesta formació era proporcionar a les persones usuàries una activitat d’àmbit informatiu i d’aprenentatge, amb la finalitat de tenir més coneixement sobre les localitzacions històriques i culturals de la ciutat.

Durant les visites, que es preveu es posin aviat en marxa, s’oferirà un recorregut guiat al voltant del nucli urbà d’Inca, per descobrir el patrimoni històric i cultural del centre de la ciutat, el comerç i la restauració local, a càrrec d’un guia turístic del Col·legi Oficial de Guies Turístics de les Illes Balears. La ruta, pensada per a residents i turistes de l’illa, s’iniciarà en el Museu del Calçat i de la Indústria, i finalitzarà a l’església de Santa Maria la Major, passant per la plaça de la Quartera, la Fàbrica Ramis, el Claustre de Sant Domingo, l’Ajuntament d’Inca, el mercat i els diferents cellers, entre altres indrets destacats del municipi.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image