La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada del batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha visitat avui les obres de reforma i rehabilitació del Teatre Principal d’Inca, les quals avancen a molt bon ritme. També han assistit a la visita la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets; la regidora de Cultura, Alice Weber; el regidor d’Urbanisme, Andreu Caballero, i representants de l’empresa constructora i la direcció facultativa del projecte.

«Encetam ja la darrera fase del projecte de reforma i ampliació de Teatre Principal d’Inca, una actuació que ens permetrà disposar d’una infraestructura funcional i un espai que serveixi per revitalitzar Inca culturalment i socialment. Es tracta, per tant, d’una obra molt important per a tots els inquers i inqueres, que aviat ja serà una realitat i marcarà el futur de la nostra ciutat», ha explicat el batle Moreno durant la visita.

Per la seva part, la presidenta Cladera ha apuntat que «amb aquesta reforma i ampliació del Teatre Principal d’Inca, fet amb una sensibilitat arquitectònica especial, tots els mallorquins hi guanyam». «Recuperam un espai emblemàtic per a Inca, per a la comarca i per a la cultura», ha dit, ja que una vegada en marxa s’incorporarà a la xarxa de teatres de Mallorca i hi col·laborarem en coproducció, programació i altres projectes del Departament de Cultura.

Tant la presidenta com el batle han destacat que aquest projecte és un exemple de col·laboració institucional amb cofinançament del Consell de Mallorca, de l’Ajuntament d’Inca, del Govern i d’Europa. En aquest sentit, cal destacar que el patronat de la Fundació Teatre Principal d’Inca el conformen el consistori, el Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears, que han treballat conjuntament per al desenvolupament del projecte.

El projecte de rehabilitació del Teatre Principal d’Inca es troba actualment al 80% de la seva execució i suposarà una inversió total aproximada de 6 milions d’euros. L’actuació, cofinançada al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Local (FEDER), ha consistit en la reforma de l’edifici centenari i l’edificació d’un espai adjacent d’uns 1.000 metres quadrats. A més a més, s’ha construït una nova sala polivalent amb capacitat per a més de 150 espectadors, mentre que la sala gran tindrà una capacitat de 600 butaques. D’aquesta manera, amb el nou projecte i la sala polivalent es vol disposar d’un recinte útil per poder fer una programació estable al llarg de l’any, amb espectacles de petit format.

Pel que fa a les obres, concretament només queden pendents equipaments, algunes instal·lacions i acabats, com ara electricitat o pintura. Actualment, s’estan realitzant també actuacions en la façana de l’edifici. Així doncs, es preveu que les obres de reforma i rehabilitació del Teatre Principal d’Inca estiguin acabades durant l’estiu del 2021.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image