Un total de 15 persones, treballadors de més de 45 anys aturats de llarga durada, preferentment amb càrregues familiars, faran feina a diferents àrees de l’Ajuntament d’Inca. Aquestes incorporacions es duran a terme com a part del Programa Visibles, que compta amb la participació del SOIB i el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i del Fons Social Europeu (FSE). Tots ells realitzaran diferents serveis a diverses àrees municipals, alhora que rebran formació en competències bàsiques. “L’objectiu és incentivar els treballadors a aconseguir un pla formatiu per millorar les possibilitats d’entrar al mercat laboral amb garanties”, ha comentat la regidora de Formació Alice Weber.

Visibles

Així, s’han iniciat cinc projectes en el marc de la convocatòria del Programa Visibles. Les 15 persones han passat un procés de selecció per participar, segons les seves característiques, en un projecte concret. “Estam molt contents de com ha anat tot perquè des del consistori i gràcies a diverses institucions podem intentar millorar l’ocupabilitat dels treballadors desocupats de més edat, la qual cosa és un problema a la nostra ciutat”, ha esmentat el batle Virgilio Moreno. En aquests moments, totes les persones s’han incorporat als diferents llocs de feina, i ho compatibilitzen amb formació en competències bàsiques.

Al projecte “Cementiri Municipal”, durant 6 mesos, s’han incorporat tres persones que treballaran en la conservació, el manteniment i la millora dels espais del cementeri i voltants. L’espai natural des Serral de les Monges també forma part d’un projecte al qual prendran part set persones. Les tasques s’orientaran cap a la millora de la zona, i s’actuarà també a les marjades. En el projecte “Es Mercat”, les dues persones participants al llarg de mig any tendran com a objectiu la dinamització i promoció del mercat local, per revaloritzar el seu paper en l’economia i promoció turística d’Inca. Dos docents, durant el mateix període, seran part del projecte de “Reforç Escolar”, en què treballaran amb alumnes amb dificultats d’aprenentatge de famílies sense recursos per combatre el fracàs escolar. El cinquè projecte, sota el títol “Servei d’Orientació per a la recerca activa de treball”, donarà feina a una persona, qui serà l’encarregada de l’organització de tallers grupals dirigits a donar suport a la creació d’un espai de recerca activa de feina.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image