Es posen en marxa els projectes: “Es Grop”, “Inca digital”, “Inca Instal·la” i “Inca En línia”. Es tracta de quatre cursos mixtos de formació i ocupació que es realitzaran a la ciutat i que ocuparan 40 persones majors de 30 anys. Tot això és possible gràcies al finançament de la Conferència Sectorial, l’Ajuntament d’Inca i la participació del SOIB. Des de l’Àrea de Formació, a través de la convocatòria SOIB +30, s’invertirà un total de 700.000 euros.

Els quatre projectes han estat dissenyats després d’haver duit a terme una anàlisi de necessitats amb les empreses vinculades en els sectors de l’administració, del manteniment d’edificis dins la branca de la fontaneria i electricitat, i de la fusteria i el comerç. En els dos projectes referents al sector de l’administració, es realitzaran enquestes i qüestionaris als ciutadans d’Inca amb la finalitat d’extreure quina és la seva opinió sobre diferents aspectes de la gestió municipal; es donarà suport administratiu a les diferents àrees municipals, es promourà l’ús de la línia verda i es digitalitzaran documents administratius a diferents dependències municipals. Al projecte centrat en la fusteria i el comerç s’ajudarà a millorar les instal·lacions municipals mitjançant la restauració de mobiliari i elements de fusta, així com la seva creació, es millorarà l’equipament de les escoles i l’escoleta municipal (prestatgeries, tarima flotant a determinades aules, jocs…) i es repararan d’elements de fusteria que es trobin en mal estat. Quant al projecte de fontaneria i electricitat les activitats se centraran a millorar les condicions del sistema d’electricitat i lampisteria dels habitatges cedits a famílies desfavorides, a col·laborar en el manteniment de determinades zones verdes, a donar suport a la brigada en el manteniment dels centres escolars, a adequar espais municipals, a i ajudar en el manteniment de l’electricitat i lampisteria general de les dependències municipals.

Els alumnes rebran formació dels certificats de professionalitat, formació complementària, i estaran contractats per l’Ajuntament d’Inca mitjançant un contracte de formació i aprenentatge. Gràcies a les obres o serveis d’interès general o social que realitzaran els alumnes-treballadors d’aquests projectes, el municipi tendrà múltiples beneficis. Cal subratllar que amb algunes empreses s’han firmat acords de col·laboració per participar amb actuacions dels projectes i amb altres s’han firmat convenis de contractació.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image