Es posen en marxa els projectes: Es Grop, Inca digital, Inca Instal·la i Inca En línia. Es tracta de 4 cursos mixtos de formació i ocupació que es realitzaran a la ciutat i que ocuparan a 40 persones majors de 30 anys. Tot això és possible gràcies al finançament de la Conferència Sectorial, l’Ajuntament d’Inca i la participació del SOIB. Des de l’àrea de Formació, a través de la convocatòria SOIB +30, s’invertirà un total de 700.000 euros.

Els quatre projectes han estat dissenyats després d’haver fet una anàlisi de necessitats amb les empreses vinculades en els sectors de l’administració, del manteniment d’edificis dins la branca de la fontaneria i electricitat i de la fusteria i el comerç. En els dos projectes referents al sector de l’administració, es realitzaran enquestes i qüestionaris als ciutadans d’Inca amb la finalitat d’extreure quina és l’opinió dels ciutadans sobre diferents aspectes de la gestió municipal; es donarà suport administratiu a les diferents àrees municipals, es promourà l’ús de la línia verda i es digitalitzaran documents administratius a diferents dependències municipals. Al projecte centrat en la fusteria i el comerç s’ajudarà a millorar les instal·lacions municipals mitjançant la restauració de mobiliari i elements de fusta així com la seva creació, es millorarà l’equipament de les escoles i l’escoleta municipal (prestatgeries, tarima flotant a determinades aules, jocs…) i es repararan d’elements de fusteria que es trobin en mal estat. Al projecte de fontaneria i electricitat les activitats se centraran a millorar les condicions del sistema d’electricitat i lampisteria dels habitatges cedits a famílies desfavorides, col·laborar en el manteniment de determinades zones verdes, donar suport a la brigada en el manteniment dels centres escolars, adequar espais municipals i ajudar en el manteniment de l’electricitat i lampisteria general de les dependències municipals.

Els alumnes rebran formació dels certificats de professionalitat, formació complementaria i estaran contractats per l’ajuntament d’inca mitjançant un contracte de formació i aprenentatge. Gràcies a les obres o serveis d’interès general o social que realitzaran els alumnes-treballadors d’aquests projectes el municipi tendrà múltiples beneficis. Cal subratllar que amb algunes empreses s’han firmat acords de col·laboració per participar amb actuacions dels projectes i amb altres s’han firmat convenis de contractació.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image