10 alumnes de l’Escola Municipal de Música i Dansa Antoni Torrandell d’Inca participaran al European Youth Orchestra Festival que se celebrarà del 18 al 24 de juliol a l’Hospital d’Inca, a l’Hospital de Son Espases, a la Llar d’Ancians del Consell de Mallorca i al col·legi Àgora Portals. A la presentació han acudit el batle d’Inca Virgilio Moreno, el tinent de batle de Cultura Antoni Rodríguez, el president del Rotary Club Palma Almudaina Antonio Planas, la gerent de l’Hospital d’Inca Soledad Gallardo i el secreatari Rotary Club Palma Junípero Serra, Marcelino Minaya. El primer concert es durà a terme al centre hospitalari inquer. “Per als nostres alumnes és una gran oportunitat tant en l’àmbit acadèmic com per poder conèixer les dinàmiques d’una orquestra a escala professional”, ha esmentat Rodríguez.

Concert Rotaris

La European Youth Orchestra és el fruit de l’agermanament de 6 clubs rotaris europeus, del qual aviat farà 50 anys: Rotary Club Bad-Driburg (Alemanya), Rotary Club Mantes-La Jolie (França), Rotary Club de Saronno (Itàlia), Rotary Club de Harrow (Regne Unit), Rotary Club Vilvoorde (Bèlgica) i Rotary Club Palma Almudaina (Mallorca). En aquesta trobada anual, que se celebra de forma rotatòria en el lloc on té la seu cadascun dels clubs, se seleccionen 5 músics, de manera que l’orquestra està formada per 40 membres, i el club amfitrió és el que major nombre aporta, i enguany és el Rotary Club Palma Almudaina.

Es tracta d’una agrupació instrumentalment molt completa amb joves de 14 a 17 anys. A tal efecte el mestre Ernesto Leo, director d’aquesta, s’encarrega dels arranjaments, adaptant-los al planter instrumental. “Estam molt satisfets de poder participar en el projecte, perquè de ben segur, vista la predisposició, poden sortir noves col·laboracions”, ha dit Moreno.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image