10 alumnes de l’Escola Municipal de Música i Dansa Antoni Torrandell d’Inca partciparan al European Youth Orchestra Festival que se celebrarà del 18 al 24 de juliol a l’Hospital d’Inca, a l’Hospital de Son Espases, a la Llar d’Ancians del Consell de Mallorca i al col·legi Àgora Portals. A la presentació han acudit el Batle d’Inca, Virgilio Moreno, el tinent batle de Cultura, Antoni Rodríguez, el president del Rotary Club Palma Almudaina, Antonio Planas, la gerent de l’Hospital d’Inca, Soledad Gallardo i el secretari del Rotar. El primer concert es durà a terme al centre hospitalari inquer. “Pels nostres alumnes és una gran oportunitat tant en l’àmbit acadèmic com per poder conèixer les dinàmiques d’una orquestra a escala professional”, ha esmentat Rodríguez.

Concert Rotaris

L’European Youth Orchestra Festival, és el fruit de l’agermanament de 6 Clubs Rotaris Europeus, del que aviat fará 50 anys: Rotary Club Bad-Driburg, d’Alemanya, Rotary Club Mantes-La Jolie, de França Rotary Club de Saronno, de Italia, Rotary Club de Harrow, del Regne Unit, Rotary Club Vilvoorde, de Bèlgica i Rotary Club Palma Almudaina. Aquesta trobada anual, que se celebra de forma rotatòria en el lloc on té la seu cadascun dels clubs, se selecciona 5 músics, de manera que l’orquestra aquesta formada per 40 membres, sent el club amfitrió el que major número aporta. I enguany és el Rotary Club Palma Almudaina.

Es tracta d’una agrupació instrumentalment molt completa amb joves de 14 a 17 anys. A aquest efecte el mestre Ernesto Leo, director de l’agrupació, s’encarrega dels arranjaments, adaptant-los al planter instrumental. “Estam molt satisfets de poder participar en el projecte, perquè de ben segur, vista la predisposició, poden sortir noves col·laboracions”, ha dit Moreno.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image