Durant el darrer any, setze joves d’entre 18 i 29 anys s’han format a Inca en dos certificats de professionalitat de nivell 2, formació complementària i, alhora, han col·laborat a projectes municipals i amb entitats de la comarca. El batle d’Inca Virgilio Moreno i la regidora de Formació i Ocupació Alice Weber han acompanyat el director General d’Ocupació i Economia Llorenç Pou per acomiadar els joves i conèixer de primera mà l’experiència de participar en els programes mixts d’ocupació i formació. Tots han coincidit a assenyalar la importància de la col·laboració d’empreses perquè permet conèixer la realitat de cada sector i millorar l’ensenyament. “Amb aquests programes hem complert un dels nostres objectius: que els alumnes-treballadors aconsegueixin un perfil laboral polivalent adaptat a les necessitats del mercat actual”, ha comentat Weber. Ambdós programes estan cofinançats pel SOIB, i pel FSE a través del Programa Operatiu d’ocupació juvenil, i promoguts i gestionats per l’Ajuntament d’Inca. En total, han suposat una inversió de quasi 400.000 euros.

Els dos projectes mixts d’ocupació i formació, “Inca Roda” i “Inca Aprèn”, són una iniciativa del Centre de Formació d’Inca per tal de facilitar als joves un ensenyament teòric, completat amb una inserció laboral real. En l’execució dels projectes s’han duit a terme actuacions amb empreses amb les quals es tenen signats convenis de col·laboració, per tal de conèixer la realitat dels sectors vinculats amb la formació de l’alumnat treballador.

Dins el programa “Inca Aprèn” s’han format amb els certificats de professionalitat de dinamització d’activitats de lleure infantil i juvenil, i socorrisme en instal·lacions aquàtiques, a més de formació complementària en anglès i carnet de manipulador d’aliments, tècnic de manteniment de piscines i desfibril·lador. Les actuacions principals d’aquest projecte s’han centrat a dur a terme activitats i tallers ludicoeducatius a les escoles públiques d’Inca. Al programa “Inca Roda” s’ha oferit una formació en els certificats de professionalitat d’activitats de lleure infantil i juvenil, i guia per a itineraris amb bicicleta, i la formació complementària d’anglès i el carnet de manipulador d’aliments. Les obres socials s’han basat a elaborar rutes amb bicicleta, promoure la cultura i tradicions inqueres realitzant activitats lúdiques, donar suport a la Policia Local en el projecte educatiu d’educació viària a les escoles d’Inca, fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport, realitzar taller d’hàbits saludables per als infants de les escoles públiques, fomentar la igualtat mitjançant tallers i activitats de dona i esport, i també l’elaboració d’un vídeo solidari.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image