El pròxim 11 de maig Inca celebrarà el Dijous Gros, una festivitat que mescla la tradició i la modernitat que es recuperà fa quatre anys. El programa d’activitats ha estat presentat pel batle Virgilio Moreno, la regidora de Fires Antònia Sabater, la regidora de Mercats María José Fernández, el regidor de Participació Ciutadana Toni Peña, el president del Patronat Joan XXIII Bernat Tomàs, Ignasi Coli, de Ca n’Ignasi, i representants de les entitats dels restaurants, carnisseries, bodegues i empreses col·laboradores. El tradicional dinar solidari de faves serà en benefici del taller ocupacional Son Agulló del Patronat Joan XXIII. «Per a nosaltres és un motiu de satisfacció que una festa, gràcies a la col·laboració, pugui tenir un component solidària; per això i per tot el que trobaran a Inca, des de l’Ajuntament volem convidar a tothom a participar-hi», ha expressat Moreno.

Fins al segle XIX el Dijous Gros era conegut com el Dijous Bo de maig. Seguint aquesta tradició, des de l’Ajuntament s’ha confeccionat un programa d’activitats per a implicar els inquers de totes les edats. El mercat del dijous s’allargarà fins a les 19 hores, d’aquesta manera es mantendrà el sentit de lloc d’intercanvi o fira on trobar els productes de temporada. Els nins tendran el seu protagonisme amb diferents tallers al Museu del Calçat, ball urbà a la plaça de Santa Maria la Major, música a la plaça d’Espanya, rugbi al Poliesportiu Mateu Cañellas i una actuació de l’Escola Municipal de Música i Dansa Antoni Torrandell. Al migdia a la plaça de l’Aigua es durà a terme el V Dinar Solidari de Faves Ca n’Ignasi. A les 19.30 hi haurà una mostra de ball en línia, el Cinefòrum: Les invisibles, un camí cap a l’apoderament, amb la projecció de la pel·lícula Metròpolis, i l’actuació de ball de bot, a càrrec dels Revetlers des Puig d’Inca. El vespre acabarà amb el certamen de Poesia de la Mediterrània, amb l’espectacle 3X4. Recitals íntims.

Del 8 a l’11 de maig 15 cellers i restaurants participaran de la mostra de cuina amb faves. La dita activitat servirà per promocionar aquest llegum de temporada. Els comensals podran trobar tots tipus de receptes, des de les més tradicionals a altres d’innovadores. «Estam molt satisfets de la implicació dels restauradors inquers, perquè suposa un atractiu més per visitar la nostra ciutat», ha comentat Sabater.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image