El pròxim 11 de maig Inca celebrarà el Dijous Gros, una festivitat que mescla la tradició i la modernitat que es recuperà fa 6 anys. El programa d’activitats ha estat presentat pel Batle, Virgilio Moreno, la regidora de Fires, Antònia Sabater, la regidora de Mercats, María José Fernández, Toni Peña, regidor de Participació Ciutadana, el president del Patronat Joan XXIII, Bernat Tomàs, Ignasi Coli, de Ca n’Ignasi i representants de les entitats dels restaurants, carnisseries, bodegues i empreses col·laboradores. El tradicional Dinar solidari de faves serà en benefici del taller ocupacional Son Agulló del Patronat Joan XXIII. «Per nosaltres és un motiu de satisfacció que una festa, gràcies a la col·laboració, pugui tenir una component solidària; per això i per tot el que trobaran a Inca, des de l’Ajuntament volem convidar a tothom a participar», ha dit Moreno.

Fins al segle XIX el Dijous Gros era conegut com el Dijous Bo de maig. Seguint aquesta tradició, des de l’Ajuntament s’ha confeccionat un programa d’activitats per a implicar als inquers de totes les edats. El mercat del dijous s’allargarà fins a les 19 hores, d’aquesta manera es mantendrà el sentit de lloc d’intercanvi o fira on trobar els productes de temporada. Els nins tendran el seu protagonisme amb diferents tallers al Museu del Calçat, ball urbà a la plaça de Santa Maria la Major, música a la plaça d’Espanya, mostra de rugbi i una actuació de l’Escola Municipal de Música i Dansa Antoni Torrandell. Al migdia a la plaça de l’Aigua es durà a terme el V Dinar solidari de faves Ca n’Ignasi. A les 19.30 hi haurà una mostra de Ball en línia, el Cinefòrum: Les invisibles, un camí cap a l’apoderament amb la projecció de la pel·lícula Metròpolis i l’actuació de ball de bot, a càrrec dels Revetlers des Puig d’Inca. El vespre acabarà amb el certamen de Poesia de la Mediterrània amb l’espectacle «3X4. Recitals íntims».

Del 8 a l’11 de maig 15 cellers i restaurants participaran de la mostra de cuina amb faves. Aquesta activitat servirà per promocionar aquest llegum de temporada. Els comensals podran trobar tots tipus de receptes, des de les més tradicionals a altres innovadores. «Estam molt satisfets de la implicació dels restauradors inquers perquè suposen un atractiu més per visitar la nostra ciutat», ha dit Sabater.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image