L’Encontre Internacional de Compositors es consolida com un dels festivals més veterans d’Espanya de música contemporània, arriba enguany a la seva 37a edició i s’inicia el pròxim dilluns 3 d’octubre. La presentació de l’Encontre s’ha duit a terme al Centre de Cultura de la Misericòrdia amb l’assistència del director insular de Cultura Rafel M. Creus, el tinent batle de Cultura d’Inca Antoni Rodríguez i el president-fundador de la Fundació Àrea Creació Acústica (ACA) Antoni Caimari. Creus ha destacat “la constància i la dedicació d’ACA per mantenir al llarg de 37 anys un encontre de música contemporània, dirigit en principi a un públic molt sensibilitzat i coneixedor de la música, però que a poc a poc va més enllà amb actes i concerts que el converteixen en un gran festival”.

encontreaca

Emmarcat en l’Encontre s’ha programat també un cicle de música amb ensembles. Aquí és on participarà l’Ajuntament d’Inca amb dos concerts que es realitzaran a l’Escola Municipal de Música d’Inca Antoni Torradell, on actuaran el 3 i el 17 de desembre dues formacions d’Euskadi, l’ensemble Kurai i l’ensemble Sinkro. “Creim que participar d’aquest esdeveniment és posar el nom de la ciutat al costat d’una institució i d’un festival que poden ser importants per promocionar-nos com a destí cultual”, ha expressat Rodríguez. A més, hi haurà un altre concert al Teatre Xesc Forteza de Palma, al qual actuarà Alter Face, que estrenarà l’obra Gran mar, composta per encàrrec d’ACA per a l’ocasió.

L’Encontre també acull tres concerts solidaris, entre els quals destaca el del quintet de jazz Jimmy Weinstein de Nova York, que tendrà lloc a Búger el 10 de desembre. També hi haurà concerts a sa Pobla i nombroses actuacions interdisciplinàries.

El festival s’allarga fins al mes de desembre amb nombrosos concerts a diferents municipis de Mallorca, amb l’objectiu principal enguany de fer arribar la música contemporània a nous públics i acostar-la a la gent que no n’és habitual consumidora.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image