L’Encontre Internacional de Compositors es consolida com un dels festivals de música més veterans d’Espanya de música contemporània i arriba enguany a la seva 37a edició. El Festival s’inicia el pròxim dilluns, 3 d’octubre. La presentació de l’Encontre s’ha fet al Centre de Cultura de la Misericòrdia amb l’assistència del director insular de Cultura, Rafel M. Creus, el tinent batle de Cultura d’Inca, Antoni Rodríguez i Antoni Caimari, president – fundador de la fundació Àrea Creació Acústica (ACA). Creus ha destacat “la constància i la dedicació d’ACA per mantenir al llarg de 37 anys un encontre de música contemporània, dirigit en principi a un públic molt sensibilitzat i coneixedor de la música, però que a poc a poc va més enllà amb actes i concerts convertint-lo en un gran festival”.

encontreaca

Emmarcat en l’encontre s’ha programat també un cicle de música amb ensembles. Aquí és on participarà l’Ajuntament d’Inca amb dos concerts seran a l’escola municipal de música d’Inca, Antoni Torradell, on actuaran el 3 i el 17 de desembre dues formacions d’Euskadi, l’ensemble Kurai i l’ensemble Sinkro. “Creiem que participar d’aquest esdeveniment és posar el nom de la ciutat al costat d’una institució i d’un festival que poden ser importants per promocionar-nos com a destí cultual”, ha expressat Rodríguez.A més hi haurà un altre concert al Xesc Forteza de Palma, on actuarà Alter Face i estrenarà l’obra “Gran Mar” composta per encàrrec d’ACA per a l’ocasió.

L’encontre també acull tres concerts solidaris, entre els quals destaca el del Quintet de Jazz Jimmy Weinstein de Nova York, que es farà a Búger el 10 de desembre. També hi haurà concerts a sa Pobla i nombroses actuacions interdisciplinàries.

El Festival s’allarga fins al mes de desembre amb nombrosos concerts a diferents municipis de Mallorca, amb l’objectiu principal enguany de fer arribar la música contemporània a nous públics i acostar-la a la gent que no n’és habitual consumidora.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image