Els segons pressuposts participatius que es posen en marxa a Inca, que permetran executar durant els pròxims mesos el projecte més votat d’entre les tres propostes que els ciutadans han pogut votar, ja han finalitzat. Enguany, el consistori ha reservat una partida de 300.000 euros per a inversions participatives, amb la finalitat que puguin decidir sobre la destinació de part dels recursos municipals.

«Amb aquesta iniciativa que es consolida, els inquers i les inqueres han pogut decidir per segona vegada en la política municipal i expressar quines són les seves necessitats. De nou, els ciutadans han pogut incidir per primera vegada en la política municipal i manifestar quins són els seus interessos i prioritats, i han pogut decidir en què s’inverteix una part important del pressupost municipal», assenyala el batle d’Inca Virgilio Moreno.

Així, un cop finalitzat el termini de votació i realitzat el recompte de punts, les propostes més valorades per la ciutadania són:

  • Inca, ciutat saludable, amb un 47,6 % dels vots: ampliació dels espais esportius de la ciutat amb la construcció de tres pistes de pàdel municipals. Inclou també la renovació de les pistes de tennis del Poliesportiu Mateu Cañellas.
  • Plaça de Sant Miquel, amb un 33,2 % dels vots: creació d’un espai públic al carrer de Sant Miquel, definició d’un nou espai de trobada amb la conversió en zona de vianants d’un tros de la calçada per ampliar la glorieta existent i millorar l’accessibilitat al CEIP Llevant.
  • Plaça de Felip II, amb un 19,2 % dels vots: ampliació de la plaça de Felip II amb una nova reconfiguració de l’espai existent per tal de crear noves zones verdes i llocs d’esbarjo més accessibles, amb la finalitat de definir una plaça més àmplia i agradable.

Cal saber que en el marc d’aquest projecte, prèviament s’ha duit a terme una consulta ciutadana amb la finalitat de conèixer de primera mà les principals necessitats, demandes i suggeriments de la ciutadania inquera. D’aquesta manera, amb la informació recollida a tots els encontres i les reunions mantingudes amb entitats, associacions i diferents col·lectius, s’han elaborat les tres propostes que els ciutadans han pogut votar.

«Amb la consolidació dels pressuposts participatius, la nostra voluntat era potenciar més la dinamització i fomentar, encara més, la participació. És important que els ciutadans se sentin partícips d’allò que passa al seu municipi. Això es posa de manifest quan veus l’alta implicació en el dia a dia de la ciutat, perquè tots plegats puguem seguir millorant la nostra ciutat», destaca el regidor de Participació Toni Peña.

Amb tot, la finalitat d’aquesta iniciativa és millorar la comunicació i la relació entre la ciutadania i l’Administració local, generar una reflexió activa i positiva entre la població, alhora que es treballa per una major transparència i eficiència en la gestió municipal a través de la participació ciutadana.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image