Els segons pressuposts participatius que es posen en marxa a Inca, que permetran executar durant els pròxims mesos el projecte mĆ©s votat dāentre les tres propostes que els ciutadans han pogut votar, ja han finalitzat. Enguany, el consistori ha reservat una partida de 300.000 euros per a inversions participatives, amb la finalitat que puguin decidir sobre la destinació de part dels recursos municipals.
Ā«Amb aquesta iniciativa que es consolida, els inquers i les inqueres han pogut decidir per segona vegada en la polĆtica municipal i expressar quines són les seves necessitats. De nou, els ciutadans han pogut incidir per primera vegada en la polĆtica municipal i manifestar quins són els seus interessos i prioritats, i han pogut decidir en quĆØ sāinverteix una part important del pressupost municipalĀ», assenyala el batle dāInca Virgilio Moreno.
AixĆ, un cop finalitzat el termini de votació i realitzat el recompte de punts, les propostes mĆ©s valorades per la ciutadania són:
- Inca, ciutat saludable, amb un 47,6 % dels vots: ampliació dels espais esportius de la ciutat amb la construcció de tres pistes de pà del municipals. Inclou també la renovació de les pistes de tennis del Poliesportiu Mateu Cañellas.
- PlaƧa de Sant Miquel, amb un 33,2 % dels vots: creació dāun espai pĆŗblic al carrer de Sant Miquel, definició dāun nou espai de trobada amb la conversió en zona de vianants dāun tros de la calƧada per ampliar la glorieta existent i millorar lāaccessibilitat al CEIP Llevant.
- PlaƧa de Felip II, amb un 19,2 % dels vots: ampliació de la plaƧa de Felip II amb una nova reconfiguració de lāespai existent per tal de crear noves zones verdes i llocs dāesbarjo mĆ©s accessibles, amb la finalitat de definir una plaƧa mĆ©s Ć mplia i agradable.
Cal saber que en el marc dāaquest projecte, prĆØviament sāha duit a terme una consulta ciutadana amb la finalitat de conĆØixer de primera mĆ les principals necessitats, demandes i suggeriments de la ciutadania inquera. Dāaquesta manera, amb la informació recollida a tots els encontres i les reunions mantingudes amb entitats, associacions i diferents colĀ·lectius, sāhan elaborat les tres propostes que els ciutadans han pogut votar.
Ā«Amb la consolidació dels pressuposts participatius, la nostra voluntat era potenciar mĆ©s la dinamització i fomentar, encara mĆ©s, la participació. Ćs important que els ciutadans se sentin partĆcips dāallò que passa al seu municipi. Això es posa de manifest quan veus lāalta implicació en el dia a dia de la ciutat, perquĆØ tots plegats puguem seguir millorant la nostra ciutatĀ», destaca el regidor de Participació Toni PeƱa.
Amb tot, la finalitat dāaquesta iniciativa Ć©s millorar la comunicació i la relació entre la ciutadania i lāAdministració local, generar una reflexió activa i positiva entre la població, alhora que es treballa per una major transparĆØncia i eficiĆØncia en la gestió municipal a travĆ©s de la participació ciutadana.