El Batle d’Inca, Virgilio Moreno i el tinent batle de Món Rural, Àngel Garcia, s’han reunit amb membres de la Conselleria d’Agricultura, el Seprona, la Cooperativa Pagesa d’Inca i la Policia Local per tal d’analitzar la situació dels recents atacs de cans a ramats d’ovelles a la ruralia del municipi. Durant la trobada, s’ha decidit la creació d’una comissió de feina per tal d’implantar el protocol 112 que es recomana des del Govern de les Illes Balears. Així es recomana que el ramader, davant aquesta situació, contacti amb el servei d’emergències, encomanar la prestació d’assistència, gestionar les baixes elaborar l’informe de danys i presentar una denúncia a la Guàrdia Civil o a la Policia Local. «Tot això pretén una tinença responsable de animals domèstics d’acord amb l’ordenança municipal i el cens amb l’objectiu d’ajudar a gestionar aquestes situacions negatives per la pagesia inquera», ha comentat Garcia.

Segons els responsables dels diferents organismes també es treballarà a millorar la situació que esdevé d’aquests successos, que és la custòdia del ca. A més es vol anar aclarint tots els matisos de la normativa. Per part de l’Ajuntament s’ha subratllat la importància de la col·laboració de la cooperativa local i les diferents institucions perquè han ajudat a donar una solució de manera ràpida els successos. Per altra banda, des de l’àrea de Medi Ambient es pretén treballar per augmentar la conscienciació de la gent perquè els cans duguin el xip identificatiu. Actualment, a Inca només un 40 per cent dels animals de companyia duen aquest distintiu.

La cooperativa pagesa d’Inca, durant les tradicionals beneïdes de Sant Antoni, va posar collars negres al ramat d’ovelles amb el que participà de la celebració. El motiu fou en solidaritat amb els pagesos que sofrien baixes d’aquests animals a les darreres setmanes.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image