El batle d’Inca Virgilio Moreno i el tinent de batle de Món Rural Àngel García s’han reunit amb membres de la Conselleria d’Agricultura, el Seprona, la Cooperativa Pagesa d’Inca i la Policia Local per tal d’analitzar la situació dels recents atacs de cans a ramats d’ovelles a la ruralia del municipi. Durant la trobada, s’ha decidit la creació d’una comissió de feina per tal d’implantar el protocol 112 que es recomana des del Govern de les Illes Balears. Així s’aconsella que el ramader, davant aquesta situació, contacti amb el servei d’emergències, s’encomani la prestació d’assistència, es gestionin les baixes, s’elabori l’informe de danys i es presenti una denúncia a la Guàrdia Civil o a la Policia Local. «Tot plegat pretén una tinença responsable d’animals domèstics d’acord amb l’Ordenança municipal i el cens, amb l’objectiu d’ajudar a gestionar aquestes situacions negatives per a la pagesia inquera», ha comentat García.

Segons els responsables dels diferents organismes també es treballarà per millorar la situació que esdevé d’aquests successos, que és la custòdia del ca. A més, es volen anar clarificant tots els matisos de la normativa. Per part de l’Ajuntament s’ha subratllat la importància de la col·laboració de la cooperativa local i les diferents institucions perquè han ajudat a donar una solució de manera ràpida a aquests fets. D’altra banda, des de l’Àrea de Medi Ambient es pretén fer feina per augmentar la conscienciació de la gent perquè els cans duguin el xip identificatiu. Actualment, a Inca només un 40 per cent dels animals de companyia duen aquest distintiu.

La cooperativa pagesa d’Inca, durant les tradicionals beneïdes de Sant Antoni, va posar collars negres al ramat d’ovelles amb el qual participà de la celebració. El motiu fou en solidaritat amb els pagesos que sofrien baixes d’aquests animals a les darreres setmanes.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image