El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i el batle d’Inca, Virgilio Moreno, han presentat a Inca els programes Garantia Juvenil, Programa 30 i Visibles, que beneficiaran 133 persones i suposen una inversió d’1.543.000 milions d’euros. La presentació dels programes, finançats pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i Fons Socials Europeus, també ha comptat amb la presència del director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou i de la regidora d’Ocupació, Formació i Educació, Alice Weber. “Per nosaltres és un dia important perquè posam en marxa 8 programes amb els quals, els inquers es beneficiaran de poder ser inserits en el mercat laboral amb garanties d’èxit”, ha explicat Moreno.
Des de la Conselleria de Treball s’ha subratllat la tasca que s’està fent a la ciutat i l’ha posada com a exemple que es poden fer noves polítiques de treball amb inserció activa. “Inca ha apostat per un tipus de projectes que estan donant resultats i des de la Conselleria a través de les diferents línies d’actuació hem recolzat una tasca de futur cap a la ciutadania”, ha dit Negueruela.
El programa Garantia Juvenil del SOIB Jove implementat a Inca, que comptarà amb una inversió de 583.000 euros i beneficiarà 42 persones, permet a joves aturats d’entre 16 i 29 anys aprendre un nou ofici mitjançant un contracte de feina remunerat i una formació pràctica i teòrica durant 12 mesos. Aquesta iniciativa es concreta al municipi en tres projectes sobre muntatge d’instal·lacions, monitoratge i socorrisme.
El programa Visibles, destinaat a persones aturades de llarga durada, prioritàriament desocupats majors de 45 anys, que no cobrin cap prestació i amb càrregues familiars, suposa una inversió de 300.000 euros a Inca i beneficiarà a 31 persones.
Per últim, el Programa 30, la novetat d’enguany, té un pressupost de 662.000 euros i beneficiarà a 60 persones aturades a partir de 30 anys, que s’acolliran a un programa mixt de formació i ocupació mitjançant un contracte de feina, que finalitzarà amb l’obtenció d’un certificat de professionalitat. A Inca es tracta de tallers ocupacionals sobre fusteria, llanterneria, administració i comerç.
“Des del primer moment l’equip de govern ha fet una decidida aposta per la formació i per la promoció del treball entre col·lectius desafavorits, per aquesta raó s’ha fet feina per aconseguir finançament per part del SOIB, qui en el darrer any i 4 mesos ha invertit un total de 2 milions d’euros i ha beneficiat a un total de 192 persones a través dels diferents programes implementats”, ha explicat Weber. Així, Inca ha rebut a través de Garantia Juvenil 2015 (amb fons FSE), 249.000 euros i 14 beneficiaris; programa Visibles 2015 per a majors de 45 anys aturats de llarga durada, 167.000 euros i 15 beneficiaris; programa de formació de col·lectius vulnerables, 34.000 euros i 30 beneficiaris.