El conseller de Treball, Comerç i Indústria Iago Negueruela, i el batle d’Inca Virgilio Moreno han presentat a Inca els programes Garantia Juvenil, Programa 30 i Visibles, que beneficiaran 133 persones i suposen una inversió d’1.543.000 milions d’euros. La presentació dels programes, finançats pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i Fons Socials Europeus, també ha comptat amb la presència del director general d’Ocupació i Economia Llorenç Pou, i de la regidora d’Ocupació, Formació i Educació Alice Weber. “Per a nosaltres és un dia important perquè posam en marxa 8 programes amb els quals els inquers es beneficiaran de poder ser inserits en el mercat laboral amb garanties d’èxit”, ha explicat Moreno.

img_6522

Des de la Conselleria de Treball s’ha subratllat la tasca que s’està fent a la ciutat i l’ha posada com a exemple que es poden fer noves polítiques de treball amb inserció activa. “Inca ha apostat per un tipus de projectes que estan donant resultats, i la Conselleria a través de les diferents línies d’actuació ha donat suport a una tasca de futur cap a la ciutadania”, ha afirmat Negueruela.

El programa Garantia Juvenil del SOIB Jove implementat a Inca, que comptarà amb una inversió de 583.000 euros i beneficiarà 42 persones, permet a joves aturats d’entre 16 i 29 anys aprendre un nou ofici mitjançant un contracte de feina remunerat i una formació pràctica i teòrica durant 12 mesos. Aquesta iniciativa es concreta al municipi en tres projectes sobre muntatge d’instal·lacions, monitoratge i socorrisme.

El programa Visibles, destinat a persones aturades de llarga durada, prioritàriament desocupades majors de 45 anys que no cobrin cap prestació i amb càrregues familiars, suposa una inversió de 300.000 euros a Inca i afavorirà 31 persones.

Finalment, el Programa 30, la novetat d’enguany, té un pressupost de 662.000 euros i beneficiarà a 60 persones aturades a partir de 30 anys, que s’acolliran a un programa mixt de formació i ocupació mitjançant un contracte de feina, que acabarà amb l’obtenció d’un certificat de professionalitat. A Inca es tracta de tallers ocupacionals sobre fusteria, llanterneria, administració i comerç.

“Des del primer moment l’equip de govern ha fet una decidida aposta per la formació i per la promoció del treball entre col·lectius desfavorits, per aquesta raó s’ha treballat per aconseguir finançament per part del SOIB, que en el darrer any i 4 mesos ha invertit un total de 2 milions d’euros, i ha ajudat a un total de 192 persones a través dels diferents programes implementats”, ha explicat Weber. Així, Inca ha rebut a través de Garantia Juvenil 2015 (amb fons FSE) 249.000 euros i 14 beneficiaris; programa Visibles 2015 per a majors de 45 anys aturats de llarga durada, 167.000 euros i 15 beneficiaris; programa de formació de col·lectius vulnerables, 34.000 euros i 30 beneficiaris.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image