L’àrea de Medi Ambient d’Inca ha posat en marxa una antiga xarxa de reg que no s’havia emprat. Després de les comprovacions per part dels tècnics s’ha començat a utilitzar per poder abastir d’aigua a diverses zones verdes. Aquestes instal·lacions tenen el seu inici a l’avinguda dels Reis Catòlics i s’estenen cap a l’avinguda Jaume I, rodona de Sineu i fins al cementiri municipal. “Ens trobarem amb una infraestructura que no se li havia donat un ús i el que s’ha fet és posar-la en marxa i a més ampliar-la per també donar cobertura al camp del Constància”, ha explicat el tinent batle de Medi Ambient, Àngel Garcia. L’entramat, suposa tenir accés, a diferents punts, per a la connexió de mànegues o altres sistemes per a fer una irrigació sostenible.

xarxa reg

La intenció és que la xarxa es connecti, en poc temps, a un pou d’aigua no potable que hi ha, també a l’avinguda dels Reis Catòlics. Amb aquesta operació es garantiria el reg de diverses zones verdes. La intenció, si l’operació dóna bons resultats, és poder anar aprofitant les instal·lacions per arribar a zones pròximes com la plaça de Mallorca, la plaça d’Orient o la zona de Son Na Monda. “Creiem que si es poden crear infraestructures similars a tota la ciutat, podríem abastir quasi la totalitat de les àrees de vegetació”, ha comentat Garcia. Aquestes futures inversions suposarien deixar d’emprar, a la majoria de llocs, camions amb aigua. Paral·lelament s’està treballant en la utilització, progressiva, d’aigua no potable per irrigació.

Cal recordar, que està en marxa la campanya, “Amb l’aigua, sumes o restes?”, on es fa una especial incidència sobre les zones verdes particulars. A través d’un fulletó explicatiu, es donen pautes perquè els domicilis que compten amb jardí puguin fer un consum d’aigua més sostenible.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image