L’Àrea de Medi Ambient d’Inca ha posat en marxa una antiga xarxa de reg que no s’havia emprat. Després de les comprovacions per part dels tècnics s’ha començat a utilitzar per poder abastir d’aigua diverses zones verdes. Aquestes instal·lacions tenen el seu inici a l’avinguda dels Reis Catòlics i s’estenen cap a l’avinguda de Jaume I, rotonda de Sineu i fins al cementiri municipal. “Ens trobarem amb una infraestructura a la qual no s’havia donat un ús, i el que s’ha fet és posar-la en marxa i, a més, ampliar-la per també donar cobertura al camp del Constància”, ha explicat el tinent de batle de Medi Ambient Àngel García. L’entramat suposa tenir accés a diferents punts per a la connexió de mànegues o altres sistemes per dur a terme una irrigació sostenible.

xarxa reg

La intenció és que la xarxa es connecti, en poc temps, a un pou d’aigua no potable que hi ha, també a l’avinguda dels Reis Catòlics. Amb aquesta operació es garantiria el reg de diverses zones verdes. La intenció, si l’operació dóna bons resultats, és poder anar aprofitant les instal·lacions per arribar a zones pròximes com la plaça de Mallorca, la plaça d’Orient o la zona de So na Monda. “Creim que, si es poden crear infraestructures similars a tota la ciutat, podríem abastir quasi la totalitat de les àrees de vegetació”, ha comentat García. Aquestes futures inversions suposarien deixar d’emprar, a la majoria de llocs, camions amb aigua. Paral·lelament s’està treballant en la utilització, progressiva, d’aigua no potable per irrigació.

Cal recordar que està en marxa la campanya “Amb l’aigua, sumes o restes?”, amb la qual es fa una especial incidència sobre les zones verdes particulars. A través d’un fullet explicatiu, es donen pautes perquè els domicilis que compten amb jardí puguin fer un consum d’aigua més sostenible.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image