Tancat el període de l’enquesta municipal sobre mobilitat, dels ciutadans que han participat, el 88% estan totalment d’acord que la rodona de l’avinguda General Luque millora la circulació de la zona. Aquesta és una de les dades que es pot extreure de les sis qüestions que s’han llançat a la ciutadania a través de l’eina de participació Muneval, que es posà en marxa el passat mes d’agost. «Per aquest sondeig ens hem centrat amb tres àrees: noves mesures de circulació, transport alternatiu i aparcament; per tal de poder tenir dades concretes de l’interès dels inquers», ha explicat Antoni Peña, regidor de Participació Ciutadana.

També dins les tasses altes està la gent que està a favor dels carrils bici, tant pel que fa a vies dins la ciutat com les vies amb connexió amb altres poblacions. Amb un 74% i un 85% ambdues mesures comptarien amb un ampli suport dels participants. Seguint amb el tema del transport sostenible, els enquestats veurien favorable que a Inca s’augmenti el nombre de punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Aquesta opció té un 60% d’acceptació.

El tema de l’estacionament i l’aparcament a la ciutat és un dels problemes que, als darrers anys, ha estat més present. Des de l’equip de govern s’ha posat damunt la taula la implantació de l’ORA – Ordenança Reguladora d’Aparcament- una de les línies a la que s’està treballant, tal com es va debatre al darrer plenari municipal. Aquest punt ha creat divisió als enquestats, hi ha un 56% en contra de recuperar el sistema, enfront d’un 34% a favor encara que sigui de franc i un 10% que pensa que hi ha d’haver zones de pagament i zones gratuïtes. «A aquest cas, tenim clar que no hi ha una solució única i, ara, estam treballant a oferir diverses solucions», ha explicat la regidora de Mobilitat, Antònia Triguero. A més, dins el sondeig, els participants creuen que hi ha necessitat de més zones d’aparcament només per motos i bicicletes. Més d’un 80 per cent coincideixen que s’han de menester aquest tipus de zones.

«Cal recordar que el sistema d’enquesta ciutadana és permanent a través del web www.inca.muneval.es i que existeix un sondeig permanent sobre la gestió municipal», ha explicat Biel Frontera, regidor de Transparència. El passat mes d’agost es posà en marxa el sondeig participatiu a Inca. Ben aviat, estarà activa una enquesta on els ciutadans podran fer una valoració de les Fires i el Dijous Bo. Per altra banda, una vegada el jurat obri les propostes tècniques per la remodelació de la plaça de Mallorca, es proposarà una consulta sobre els projectes que els inquers consideren més adients per aquest espai públic.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image