Tancat el període de l’enquesta municipal sobre mobilitat, dels ciutadans que hi han participat el 88 % estan totalment d’acord que la rotonda de l’avinguda del General Luque millora la circulació de la zona. Aquesta és una de les dades que es pot extreure de les sis qüestions que s’han llançat a la ciutadania a través de l’eina de participació Muneval, que es posà en marxa el passat mes d’agost. «Per a aquest sondeig ens hem centrat en tres àrees: noves mesures de circulació, transport alternatiu i aparcament, per tal de poder disposar de dades concretes de l’interès dels inquers», ha explicat Antoni Peña, regidor de Participació Ciutadana.

També dins els índexs alts es troba la gent que està a favor dels carrils bici, tant pel que fa a vies dins la ciutat com les vies amb connexió amb altres poblacions. Amb un 74 % i un 85 % ambdues mesures comptarien amb un ampli suport dels participants. Seguint amb el tema del transport sostenible, els enquestats veurien favorable que a Inca s’augmentàs el nombre de punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Aquesta opció té un 60 % d’acceptació.

El tema de l’estacionament i l’aparcament a la ciutat és un dels problemes que, als darrers anys, ha estat més present. Des de l’equip de govern s’ha posat damunt la taula la implantació de l’ORA – Ordenança reguladora d’aparcament- una de les línies en les quals s’està fent feina, tal com es va debatre al darrer Ple municipal. Aquest punt ha creat divisió als enquestats, hi ha un 56 % en contra de recuperar el sistema, enfront d’un 34 % a favor encara que sigui de franc, i un 10 % que pensa que hi ha d’haver zones de pagament i zones gratuïtes. «En tal cas, tenim clar que no hi ha una solució única i, ara, estam treballant per oferir diverses solucions», ha explicat la regidora de Mobilitat, Antònia Triguero. A més, dins el sondeig, els participants creuen que hi ha necessitat de més zones d’aparcament només per a motos i bicicletes. Més d’un 80 per cent coincideixen que s’han de menester aquest tipus de zones.

«Cal recordar que el sistema d’enquesta ciutadana és permanent a través del web www.inca.muneval.es i que existeix un sondeig constant sobre la gestió municipal», ha explicat Biel Frontera, regidor de Transparència. El passat mes d’agost es posà en marxa el sondeig participatiu a Inca. Ben aviat, estarà activa una enquesta amb la qual els ciutadans podran fer una valoració de les Fires i el Dijous Bo. Per altra banda, una vegada que el jurat obri les propostes tècniques per a la remodelació de la plaça de Mallorca, es proposarà una consulta sobre els projectes que els inquers considerin més adients per a aquest espai públic.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image